top of page

Άποψη της Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο "Με κομμένα τα φτερά " της Φωτεινή Ταχατάκη


Η ιστορία που μας περιγράφει η συγγραφέας στο βιβλίο μας γεμίζει με πολλά μηνύματα. Πόσες φορές μπορούν να σπάσουν τα φτερά ενός ανθρώπου, αναρωτιόμουν.

Μέσα. στις σελίδες βρήκα την δική μου απάντηση και ο κάθε αναγνώστης θα πάρει την δική του.

Η γραφή απλή, λιτή και στρωτή. Έπιασα στα χέρια μου για πρώτη φορά το βιβλίο όταν η ψυχολογία δεν ήταν έτοιμη να αφομοιώσει λέξεις και συναισθήματα. Την σωστή στιγμή ήμουν έτοιμη να βυθιστώ σε μια ιστορία γεμάτη εικόνες.

Η ηρωίδα μας η Αργυρώ ήταν το δικό μου πρότυπο, ταυτίστηκα τόσο πολύ με την προσωπικότητα της. Τα κομμένα της φτερά τα φόρεσα κι εγώ πολλές φορές. Το αγάπησα το βιβλίο γιατί μέσα περιγράφει τον τόπο που αγαπώ τον Πόρο, περιγράφει την ψυχική δύναμη, την αγάπη της οικογένειας, της φιλίας και της αγάπης.

Το συστήνω, πρέπει να διαβαστεί για τα μηνύματα που έχει άλλα και για τα συναισθήματα που θα σας κάνει να έχετε μόλις κλείσετε το βιβλίο.

Με κομμένα φτερά μπορείς να είσαι σε πολλές στιγμές, το θέμα είναι μπορείς ενώ πονάς από το σπασμένο πλευρό να σηκωθείς ξανά και να ζήσεις;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Φωτεινή Ταχατάκη, με μικτή καταγωγή από την Κρήτη και την Εύβοια, γεννήθηκε στο Μαρούσι και μεγάλωσε στην Ελευσίνα Αττικής. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή στην ηλικία των τριανταπέντε ετών χωρίς να έχει σπουδάσει κάτι σχετικό. Ό,τι γράφει, όπως το γράφει, πηγάζει απ’ την ψυχή της. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στην Αυλίδα. Από το 2006 διατηρεί με τον σύζυγό της κατάστημα τροφίμων στο κέντρο της Χαλκίδας. Η πρώτη της επαφή με το αναγνωστικό κοινό ξεκίνησε με το μυθιστόρημα «Οι λάθος δρόμοι του έρωτα», το οποίο διατίθεται σε ελεύθερη ανάγνωση στο διαδίκτυο. Έχει γράψει επίσης άλλα τρία μυθιστορήματα καθώς και μία συλλογή διηγημάτων. Για μία απευθείας επικοινωνία με τη συγγραφέα μπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό της ιστολόγιο [blog]: https://fotinitachataki.blogspot.com


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Ο γάμος που δεν έγινε ποτέ… Ένα ζηλόφθονο φεγγάρι… Ο Θάνατος, που στέρησε την ευτυχία πίσω από έναν ματωμένο ουρανό… Η ανιδιοτελής αγάπη, που μπορεί να μαραζώσει έναν άνθρωπο όταν δε βρίσκει ανταπόκριση… Ο έρωτας… Θα ’ρθουν καλύτερες μέρες, εντέλει; Ο έρωτας… Θα επέλθει άραγε ποτέ η λύτρωση; Και δυο κομμένα φτερά, που κανείς δεν ξέρει αν θα γιατρευτούν ξανά στο μέλλον.

Η άποψη μου


Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Φωτεινή Ταχατάκη

Τίτλος βιβλίου: Με κομμένα τα φτερά

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Αρ. σελίδων: 410

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία

Έτος έκδοσης: 2022


Θα βρείτε την συγγραφέα εδώ


Επίσης θα βρείτε την σελίδα της με χειροποίητα κοσμήματα και ιδιαίτερους σελιδοδείκτες:Ακούστε ένα διήγημά της συγγραφέως με την φωνή της Τζόαν Ζαχαριάδου και δείτε όλα τα βιβλία της συγγραφέως:25 Προβολές0 Σχόλια

コメント


bottom of page