top of page

Βιβλίο άποψη από Άνδρεα Αρβανιτίδου για την τριλογία "Το ξόρκι των Αγγέλων" της Λένα Ψύχα από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής
Η τριλογία "Το ξόρκι των Αγγέλων" της Λένα ψύχα από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής θα σας μεταφέρει σε μια ιστορία που συνδέει τον ρεαλισμό, την φαντασία και την μυθολογία. Αυτό το πάντρεμα έγινε με τόσο όμορφο τρόπο που αξίζει να διαβαστεί.

 

Βιογραφικό
Η Λένα Ψύχα γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε για λίγα χρόνια στον τομέα αυτό. Η αγάπη της για τα βιβλία ήταν τόσο έντονη που από μικρή ηλικία πειραματιζόταν με διάφορα είδη γραφής όπως μυθιστόρημα και ποίηση. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο “Το Λευκό Κλουβί” από τις εκδόσεις Λυκόφως, το οποίο αναδείχθηκε ως ένα από τα οχτώ καλύτερα για το καλοκαίρι του 2016. Από τις Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής έχουν εκδοθεί το 2021 τα πρώτα δύο βιβλία της τριλογίας “Το ξόρκι των Αγγέλων”, “Η Κατάρα” και “Πάθη”. Σήμερα ζει στην Ελευσίνα μαζί με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά.

 

Οπισθόφυλλο "Το ξόρκι των Αγγέλων η κατάρα"
Όταν η Ρόζα, μια μαθήτρια λυκείου, αναγκάζεται να περάσει έναν χρόνο με τον παππού της στη Ρόδο, κρυμμένα μυστικά θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται με την εύρεση ενός αρχαίου κειμηλίου και μιας χρυσής πεταλούδας που κρύβεται στο εσωτερικό του. Υπερφυσικές δυνάμεις και ανεξήγητα γεγονότα κάνουν την εμφάνισή τους στη ζωή της. Μια αρχαία κατάρα μαστίζει κάθε γυναίκα της γενιάς της εδώ και αιώνες και είναι η αιτία που η Ρόζα βασανίζεται στη μέχρι τώρα ζωή της. Θα πρέπει να πάρει την απόφαση να σώσει την ψυχή της και τις ψυχές των προγόνων της, μαχόμενη με τον χρόνο. Με λίγους συμμάχους και αρκετούς εχθρούς, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να παλέψει για να σωθεί η ίδια αλλά και να σώσει ολόκληρη τη γενιά της. Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, θα μπούνε οριστικά στη ζωή της, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με κρίσιμες αποφάσεις. Άραγε θα καταφέρει να σπάσει την κατάρα; Αν θέλεις να βρεις το άλλο σου μισό, αρκεί να λύσεις την κατάρα.

 

Οπισθόφυλλο "Το ξόρκι των Αγγέλων 2 πάθη"
Μετά από την μάχη με τον μαύρο στρατό, και έχοντας σπάσει πια την κατάρα της αγάπης, η Ρόζα αναζητά ασφάλεια στους κόλπους των Αγγελιαφόρων. Μαζί τους θα εκπαιδευτεί στα κρυφά χαρίσματα της φύσης της, με απώτερο στόχο να πάρει πίσω την χρυσή πεταλούδα και να βρει το νήμα που θα σπάσει το σύνολο της κατάρας. Και εκεί που νομίζει πως όλα θα γίνουν πιο εύκολα, νέες πληροφορίες και γεγονότα έρχονται να ταράξουν τη ζωή της. Κρυμμένα μυστικά, θανάσιμες αλήθειες, απόκοσμα όντα που προσπαθούν να την καθυποτάξουν και ένα φονικό που θα την σημαδεύει για πάντα. Μόνο ευχάριστο κομμάτι στην ζωή της η ελπίδα πως θα συναντήσει το άλλο της μισό. Αλλά όταν έρχεται αντιμέτωπη μαζί του, ο κόσμος της καταρρέει ξανά. Είναι η αγάπη αρκετή για να συγχωρέσει; Το δεύτερο μέρος της τριλογίας έρχεται γεμάτο πάθη και έναν ανομολόγητο έρωτα.

 

Οπισθόφυλλο "Το ξόρκι των Αγγέλων 3, αποκάλυψη"
Ένα απόκοσμο ταξίδι στα επικίνδυνα τοπία της Αβύσσου, εφτά δοκιμασίες που θα φέρουν τους ήρωες αντιμέτωπους με τα όριά τους και μια μεγάλη μάχη που πλησιάζει. Η τελική αναμέτρηση ανάμεσα στο Τάγμα των Αγγελιαφόρων και τον μαύρο στρατό της Λίλιθ πλησιάζει και η Ρόζα πρέπει να αποφασίσει με ποια πλευρά θα συνταχθεί. Αλήθειες αποκαλύπτονται, τα θηρία καιροφυλακτούν και ο χρόνος πιέζει. Το ξόρκι των Αγγέλων μπορεί να τη βοηθήσει να λύσει την κατάρα. Μόνο που απαιτεί από την ίδια μια θυσία. Τη μεγαλύτερη της ζωής της.


Η άποψη μου...

Αυτή την τριλογία φαντασίας ήθελα πολύ να την διαβάσω, ήμουν τυχερή και πήρα και τα τρία βιβλία μαζί και τα διάβασα το ένα πίσω από το άλλο. Δεν με κούρασε καθόλου. Ίσα ίσα που ήθελα να μάθω την συνέχεια. Το πρώτο βιβλίο "Το ξόρκι των Αγγέλων η κατάρα" ξεκινάει ρεαλιστικά μπορώ να πω είναι μια εφηβική εισαγωγή στην ιστορία η συγγραφέας μας συστήνει την πρωταγωνίστρια που είναι η Ρόζα, ένα κορίτσι ατίθασο και κακομαθημένο το οποίο θα πάει να μείνει στην Ρόδο και προς το τέλος αρχίζουμε και μπαίνουμε στο στορυ. Το δεύτερο μέρος ξεκινάει να μπλέκεται η φαντασία, οι μάχες και τα κρυμμένα μυστικά και η Ρόζα άθελά της θα βρεθεί στο επίκεντρο. Μάχες έπονται και γεγονότα που συνδέουν παρόν και παρελθόν και μένουν μετέωρα αφήνοντας ένα τέλος που σε κάνει να πας στο τρίτο με μεγάλη αγωνία. Το τρίτο μέρος όπου και θα γίνουν όλες οι αποκαλύψεις τις οποίες και δεν περιμένεις, θα γίνουν μάχες, θα αναμετρηθεί το κακό με το καλό. Σε αυτό το τελευταίο μέρος υπάρχει και έντονο το ρομαντικό στοιχείο που εμένα προσωπικά με κέρδισε . Αυτή την τριλογία την αγάπησα , με κέρδισε η ιστορία της Ρόζας και της Λίλιθ. Οι εικόνες είναι τόσο ζωντανές που ένιωσα ότι βρίσκομαι στην Ρόδο και κάνω εξάσκηση με το σπαθί μου. Ένα βιβλίο καλογραμμένο που η γραφή απλή, η πλοκή κυλάει αβίαστα. Υπάρχει αρχή μέση και τέλος χωρίς να πλατιάζει και χωρίς να υπάρχει κενό. Συγχαρητήρια στην συγγραφέα που κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον μου αμείωτο και δεν με κούρασε καθόλου με τα τρία βιβλία. Αν σας αρέσει η φαντασία, οι μάχες και το ρομαντικό στοιχείο αξίζει να το διαβάσετε και αν πάλι δεν έχετε διαβάσει αυτό το είδος είναι μια τριλογία που μπορείτε να ξεκινήσετε για να γνωρίσετε αυτό το είδος. Καλοταξιδο εύχομαι και η Λένα ψύχα είναι μια συγγραφέας που μπορεί να γράψει πολλά είδη κάθε φορά η πένα της μεταμορφώνεται και προσαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία. Με μαέστρια περνάει εικόνες και συναίσθημα και δημιουργεί κόσμους που αισθάνεσαι ότι είναι αληθινοί, αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Το ξόρκι των Αγγέλων θα σας ανταμείψει.  

 

Δείτε τα book trailer: 


 
 

 

Στοιχεία βιβλίων

Συγγραφέας: Λένα ψύχα

Εκδόσεις: Παράξενος Ελκυστής

Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Σελίδες: 320

 

Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Σελίδες: 343

 

Τίτλος: Το ξόρκι των Αγγέλων 3, αποκάλυψη

Ημερομηνία έκδοσης: 2022

Σελίδες: 441

5 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page