top of page

Βιβλίο άποψη από Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο "Το μυστικό των επτά θαλασσών" της Μαρίας Συλαιδή από τις εκδόσεις Διάνοια
Το βιβλίο "Το μυστικό των επτά θαλασσών" της Μαρία Συλαιδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια. Μια εφηβική ιστορία ανήκει στην κατηγορία εφηβική λογοτεχνία, αλλά άνετα διαβάζετε από οποιαδήποτε ηλικία. Ένα βιβλίο γεμάτο θάλασσα και περιπέτεια.

 

Βιογραφικό
Η Μαρία Συλαϊδή μεγάλωσε στα Λεχαινά Ηλείας, σε ένα μέρος πραγματικά παραμυθένιο, και ζει στην Αθήνα. Βαθιά επηρεασμένη από τις ιστορίες και τους μύθους του χωριού και τα παραμύθια των ηλικιωμένων, ακολουθεί και η ίδια αυτό που τόσο αγαπά: διηγείται ιστορίες και παραμύθια. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανάγνωσης και γραφής παραμυθιού, καθώς και Αρχές Λογοτεχνίας στο Tabula Rasa και ανάγνωση και γραφή πεζογραφίας στο ΕΚΠΑ. Συμμετέχει σε συλλογικά παραμύθια που έχουν εκδοθεί με τους τίτλους Ο Θησαυρός του Αλή Μπαμπά και Η παραμυθολυμπιάδα των ζώων από τις εκδόσεις I write και Once upon a horror time και They lived happily ever after? από το Moonlight Tales. Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το παραμύθι της Σαμπίν, Μια μάγισσα χωρίς μαγεία από τις εκδόσεις Κέφαλος. Τον Αύγουστο του 2022 κυκλοφόρησε το καινούργιο της βιβλίο Εγώ και ο εξωγήινος εαυτός μου και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους Το σεντούκι των ευχών από τις εκδόσεις Διάνοια. Παράλληλα γράφει και μοιράζεται ιστορίες flash fiction για τις σελίδες 121 words και Moonlight Tales. Επίσης έχει κυκλοφορήσει "Το μυστικό των επτά θαλασσών" από τις εκδόσεις Διάνοια και το "Ένα πιο σκοτεινό φως" μια συλλογή διηγημάτων από τις εκδόσεις Παράξενος ελκυστής.

 

Οπισθόφυλλο
Η Αμφιτρίτη είναι μια δεκαεξάχρονη, η οποία μόλις εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό νησί μαζί με την οικογένειά της, εξαιτίας της δουλειάς του πατέρα της. Αυτή η αλλαγή δεν της αρέσει, καθώς πιστεύει ότι το νησί τη μισεί. Οι γονείς της όμως πιστεύουν ότι οι περίεργοι νησιώτες θα τους καλοδεχτούν, αν περάσουν χρόνο μαζί τους σε κοινές δραστηριότητες. Έτσι, ένα κυριακάτικο πρωινό αποφασίζουν να μπουν μαζί με κάποιους κατοίκους στο καράβι του Καπετάν Μπουνάτσα, για να θαυμάσουν την ομορφιά του τόπου. Αυτή η ανοιξιάτικη εξόρμηση κάθε άλλο παρά βαρετή θα είναι. Στην πρώτη γνωριμία της με τον Καπετάν Μπουνάτσα, χτυπάει ένα καμπανάκι μέσα στο κεφάλι της Αμφιτρίτης. Αυτός ο παράξενος καπετάνιος, που μοιάζει περισσότερο με πειρατή, θα τη σύρει σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια που δεν μπορεί να φανταστεί. Το ένστικτο του ντετέκτιβ θα την οδηγήσει σε ζωντανούς μύθους, απέθαντους πειρατές, τέρατα της θάλασσας και ένα μυστικό που πρέπει να ανακαλύψει.

 

Η άποψη μου...
Ένα εξαιρετικό βιβλίο εφηβικής λογοτεχνίας που απόλαυσα από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία. Από το εξώφυλλο αρχίζεις και βλέπεις ότι μέσα στις σελίδες θα υπάρχει κάτι μαγικό. Ένα καταπληκτικό εξώφυλλο από την γραφιστρια Βέρα Καρτάλου που σε κάνει να το προσέξεις. Χάθηκα μέσα σε μια ιστορία με πολύ φαντασία, περιπέτεια και πολλές ανατροπές και μάχες που όλες γίνονται με επίκεντρο την θάλασσα. Η Αμφιτρίτη είναι μια νεαρή κοπέλα που αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα νησί λόγω του πατέρα της. Έχοντας μέσα της το μικρόβιο της ντεντέκτιβ κάτι σε εκείνο το μέρος δεν της αρέσει, ξεκινάει να ψάχνει και έτσι ξεκινάει να αποκτάει ενδιαφέρον και να θέλει να μάθει το κρυμμένο μυστικό του καπετάν Μπουνάτσα και γενικά όλου του νησιού. Η συγγραφέας έχει αναπτυγμένη την φαντασία αρκετά και μας μεταφέρει με εικόνες όμορφα τοπία και μια περιπέτεια που σε κρατάει μέχρι το τέλος σε μια αγωνία. Το γαλάζιο της θάλασσας είναι τόσο έντονο, ότι πρέπει για καλοκαιρινό ανάγνωσμα. Μου άρεσε πάρα πολύ η γραφή και η ροή κυλάει όμορφα. Καλοταξιδο να είναι και η συγγραφέας γνωρίζει πως να μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς. Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο το προτείνω.

 

Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Μαρία Συλαιδη

Εκδόσεις: Διάνοια

Ημερομηνία έκδοσης: Ιούλιος 2023

Σελίδες: 161

8 Προβολές0 Σχόλια

댓글


bottom of page