top of page

Βιβλίο πρόταση από Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο "Ο φάρος" της Δέσποινας Γιαχάκη από τις εκδόσεις Διάνοια
Το βιβλίο "Ο φάρος" από την συγγραφέα Δέσποινα Γιαχάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια είναι μια αισθηματική αφηγηματική ιστορία που σε μεταφέρει σε όμορφα μέρη από την Αθήνα , στις Σπέτσες και στο Παρίσι. Μια άκρως δροσερή ιστορία.

 

Βιογραφικό
Είμαι περήφανη απόγονος Μικρασιατών προσφύγων από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας και δηλώνω πολίτης του κόσμου. Γεννήθηκα το 1961 στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο, και έζησα σε Ηράκλειο, Αθήνα και Παρίσι. Σπούδασα στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης: Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Το Παρίσι ήταν, και παραμένει, η πόλη της καρδιάς μου, που με δικαίωσε, χαρίζοντάς μου - πέρα από ένα πτυχίο, νέους ορίζοντες και έμπνευση - έναν σύντροφο και δύο υπέροχα κορίτσια. Αγαπώ τον Άνθρωπο, τη λογοτεχνία και τα ταξίδια, τις κατασκευές και τις αναπαλαιώσεις. Πιστεύω βαθιά πως : "Όπως για τα αντικείμενα, έτσι και για τις σχέσεις, ό,τι χαλάει επισκευάζεται, δεν πετιέται". "Όλοι έχουν δικαίωμα σε τουλάχιστον μια δεύτερη ευκαιρία". "Η ευτυχία είναι σημαντικότερη από την επιτυχία". Υλικό από το προσωπικό της website: https://despinagiachaki.com/ 

 

Οπισθόφυλλο
Σύμφωνα με τον θρύλο, υπάρχει μια αόρατη, άυλη κλωστή της μοίρας – αυτή που κλώθει στη ρόκα της η Μοίρα Κλωθώ – που δένει δύο ανθρώπους που προορίζονται να είναι μαζί. Το νήμα της μοίρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων, το πεπρωμένο τους, αυτό που τους συνοδεύει μέχρι τον θάνατό τους. Οι άνθρωποι που προορίζονται γι’ αυτό το δέσιμο είναι μοιραίο να συναντηθούν και να δεθούν με την αόρατη κλωστή της μοίρας για πάντα. Και όταν ο φτερωτός θεός συνεργαστεί με την Κλωθώ, το δέσιμο αυτό γίνεται έρωτας βαθύς, δυνατός, καταστροφικός και λυτρωτικός ταυτόχρονα, ένα δέσιμο όμως που τίποτα δεν μπορεί να σπάσει, ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος, ούτε και οι περιστάσεις. Η Κλαίρη μπλέχτηκε στο νήμα, στριφογύρισε, ταράχτηκε, προσπάθησε μάταια να ελευθερωθεί…και τελικά αφέθηκε στη μοίρα και στην απόλυτη αγάπη!

 

Η άποψη μου...

Ένα βιβλίο φάρος στο συναίσθημα. Μια ιστορία που η αγάπη δεν έχει ηλικία, ένας ύμνος στην κάθε νέα αρχή και στην πίστη σε όνειρα. Μια ενδιαφέρουσα ιστορία εξελίχτηκε μέσα από τις σελίδες του. Εικόνες από θάλασσα και από την πόλη του έρωτα το Παρίσι. Τίποτα δεν τελειώνει ακόμα και όταν όλα έχουν γκρεμιστεί. Η Κλαίρη είναι μια δυναμική γυναίκα που έχει τα πάντα ή μήπως όχι τελικά; Θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις επιλογές της, ένας έρωτας θα γίνει η καταστροφή της ή μήπως θα είναι ο φάρος που θα ανάβει στα σκοτάδια της για να βρίσκει τον δρόμο; Μια αφηγηματική ιστορία που σε παρασέρνει, καλοδουλεμένη και καλογραμμένη που είναι η πρώτη φορά που ξεπέρασα την δυσκολία μου με τον αφηγηματικό τρόπο. Σαν φάρος λοιπόν πρωταγωνιστής είναι ο έρωτας γιατί όσο κι έχεις στρωμένη δουλειά, φιλία και περνάς καλά πάντα θα λείπει αυτό το έντονο συ να αισθήματα που σε παρασέρνει και σε κάνει να ζεις με πάθος. Η ηλικία στην ευτυχία δεν έχει καμία σημασία. Η Κλαίρη θα αντέξει τελικά έναν διαφορετικό ζόρικο έρωτα που μέχρι τα πενήντα δεν είχε ζήσει. Εν πολύ όμορφο βιβλίο που η αφήγηση σε παρασέρνει και σε κάνει να χαθείς σε μια πρότυπη ιστορία. Καλοταξιδο να είναι και εύχομαι να γίνει ο φάρος για κάθε αναγνώστη. Η ιστορία κυλάει αβίαστα και η γραφή απλή και κατανοητή. Αξίζει να δώσετε ευκαιρία.

 

Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Δέσποινα Γιαχάκη

Τίτλος: Ο φάρος

Ημερομηνία έκδοσης; Ιανουάριος 2023

Σελίδες: 20024 Προβολές0 Σχόλια

Kommentare


bottom of page