top of page

Βιβλίο πρόταση by Άνδρεα Αρβανιτίδου στο βιβλίο "Λάχεσις" της Μαρίας Πρινάρη Καρκαβατσάκι, εκδόσεις Αγγελάκη.

Η Λάχεσις είναι ένα βιβλίο που έχει μείνει στην ψυχή μου σαν να γράφτηκε μέσα μου με ανεξίτηλο στυλό. Μια ιστορία που διάβαζα με κομμένη την ανάσα.

 

Βιογραφικό

 Γεννήθηκα το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης και ζω στην Αθήνα. Εργάστηκα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τώρα είμαι συνταξιούχος. Μετά τη συνταξιοδότησή μου, αξιοποιώ τον χρόνο και την ενέργειά μου στη συγγραφή, όπως πάντα ονειρευόμουν. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα «Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε» από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη. Το 2017 το δεύτερο «Πουλί θα κάμω τη χαρά» από τις εκδόσεις Πνοή και το 2019 το τρίτο μου μυθιστόρημα «Αντέτι» επίσης από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Οπισθόφυλλο

 «Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν υπάρχει κάποιος λόγος που γίνονται όλα…» Ορεινή Κορινθία - Φενεός, λίμνη Δόξα, μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Η Άννα ζει μια ευτυχισμένη ζωή και κάνει όνειρα για το μέλλον. Κάποια μέρα, αποχαιρετά τον επίγειο παράδεισο της εφηβείας της κι ανοίγει τα φτερά της, για να πετάξει μακριά και να κατακτήσει τη ζωή. Παίρνει μαζί της σαν κληρονομιά, ένα μεγάλο μυστικό και τα σοφά λόγια της προγιαγιάς της, αποφασισμένη να τα κρατήσει φυλαχτό. Η ζωή, όμως, είναι μια μεγάλη ανατροπή κι αυτό η Άννα δεν το είχε υπολογίσει. Αναγκάζεται να εγκαταλείψει τους στόχους και τα όνειρά της που μετατρέπονται σε εφιάλτες και τη στοιχειώνουν. Αδιέξοδο η ζωή της, ο γάμος της κόλαση. Ο άντρας της, ένας χειριστικός, βίαιος κι επικίνδυνος άνθρωπος, γίνεται τροχοπέδη στα σχέδιά της, εξουσιαστής και δυνάστης της. Άκαρπη η προσπάθειά της να ξεγελάσει τον εαυτό της, πως όλα μπορούν ν’ αλλάξουν… και το μεγαλύτερο ψέμα, η αλήθεια της, γίνεται ιστός που την τυλίγει. Ένας μοναχός και ένας γιατρός στέκονται δίπλα της και συντρέχουν τον αγώνα της να ελευθερωθεί και να λυτρωθεί. Δυστυχώς, οι ευκαιρίες της ζωής δεν είναι ατελείωτες και ποτέ δεν ξέρουμε ποια είναι η τελευταία. «Η συγχώρεση θέλει δύναμη, τόλμη και γενναιότητα που ο άνθρωπος δεν έχει πάντα. Ξεχνώντας πώς είναι ν’ αγαπάς και να συγχωρείς, έχοντας ως σκοπό μόνο την εκδίκηση, ίσως ζεις μικρές στιγμές ευτυχίας, που τελικά πληρώνεις υπερτιμημένες».

 

Η άποψη μου...
Έρχομαι σε πρώτη επαφή με την γραφή της συγγραφέως και νιώθω τόσο μικρή για να μιλήσω για την πένα της. Μια γραφή για μένα συγκλονιστική, στιβαρή αν και απλή και κατανοητή είναι καλοδουλεμένη. Η ιστορία είναι πρωτότυπη με ανατροπές και αγωνία για την εξέλιξη της ηρωίδας, της Άννας. Όταν το έπιασα στα χέρια μου δεν ήθελα να το αφήσω, σε πολλές στιγμές ένιωσα θυμό μα παράλληλα μπήκα πολλές φορές στα παπούτσια της Άννας , αισθάνθηκα τον πόνο της μέσα από τις εύστοχες περιγραφές της συγγραφέως. Οι εικόνες που κεντάει με την πένα της είναι συγκλονιστικές σαν να βρίσκεσαι εκεί, αυτός ο τόπος μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μια ιστορία κοινωνική που για μένα είχε τροφή για σκέψη σε σχέση με την δύναμη της ψυχής και την συγχώρεση. Η Μαρία Πρινάρη Καρκαβατσάκι για μένα είναι από τις καλύτερες σύγχρονες συγγραφείς και μετανιώνω που δεν ήρθα πιο νωρίς σε επαφή με τα βιβλία της. Πήρα πολλά μέσα από αυτό το ανάγνωσμα, όταν το τελείωσα και έκλεισα το βιβλίο ένα επιφωνήμα θαυμασμού ακούστηκε και έμεινα για πολύ ώρα να κρατάω το βιβλίο στην αγκαλιά μου και να κοιτάζω το κενό. Εύχομαι καλοταξιδο και όποιος δεν το διάβασε πρέπει να το κάνει.


Δείτε μια τηλεοπτική συνέντευξη:
 

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Λάχεσις

Εκδόσεις: Αγγελάκης

Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος 2023

Αριθμός σελίδων: 472

37 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page