Η ζωή περιέχει πολύ πραγματικότητα μέσα από το δικό μας παραμύθι...Πηγή εικόνας viber

Η πανθηρίτσα από μικρή τρομαγμένη και βαθιά πληγωμένη, σήκωσε την ουρά της και προχώρησε μόνη της. Στην ζωή της υπήρχε πόνος και μοναξιά. Μα όσα κι αν την πλήγωναν, χαμογελούσε όσο πιο πολύ μπορούσε.


πηγή εικόνας viber
Πηγή εικόνας viber

Μπροστά στους άλλους δυνατή γρύλιζε, όταν όμως ήταν μόνη της το λουλουδάκι στο κεφάλι έκλεινε από θλίψη, τα κίτρινα γυαλιστερά ματάκια της γέμιζαν δάκρυα.

Πηγή εικόνας viber

Όσο κι αν την πλήγωναν αυτή η ουρίτσα έστεκε όρθια, καμαρωτή, δεν λύγιζε ποτέ.Αγέρωχη σήκωνε όλα τα βάρη. Μια πανθηρίτσα έξω από τον δικό της κόσμο, μακριά από την ζούγκλα, είχε μπει σε χειρότερη, στον κόσμο των ανθρώπων. Την χλεύασαν, την υποτίμησαν, την πλήγωσαν, πάτησαν πάνω στην ευγένεια της και στο τέλος την έδειχναν με το χέρι.

Πηγή εικόνας viber

Έτσι ξαφνικά αυτή η γυαλιστερή μαύρη γούνα σαν να έχασε την λάμψη της, από τα άσχημα λόγια των ανθρώπων. Το μωβ λουλούδι στο κεφαλάκι της, έδειχνε την διάθεση της, σπάνια ήταν κλειστό, πάντα ανθισμένο, όπως ήταν η μεγάλη της ψυχή, χωρούσε τα πάντα, το καλό και το κακό.

Πηγή εικόνας viber

Κάποιοι την φοβόντουσαν για τα κοφτερά της δόντια, μα αυτή δεν έκανε κακό, μόνο της έκαναν. Πρόσφερε ότι μπορούσε όχι για να γίνει αρεστή, αλλά επειδή πέρασε δύσκολα έμπαινε πάντα στην θέση του άλλου.

Πηγή εικόνας viber

Δεν ήταν κακό το πανθηράκι ούτε όταν γρύλιζε , ήταν το βουβό του κλάμα. Παράταιρο ένιωθε στον κόσμο των ανθρώπων. Χρόνια μόνο του να αναζητάει αγάπη και ήρθε το αλεπουδάκι τόσο διαφορετικό και τόσο στοργικό να την αγκαλιάσει. Να της δείξει ότι θα είναι μαζί της σε κάθε βήμα.Το Πανθηράκι και το αλεπουδάκι είχαν μια αγάπη αλλιώτικη, μια αγάπη από χρόνια ξεχασμένη. Μαζί κάνανε όνειρα, γελούσαν και έπαιζαν.

Γιατί τι είναι η ζωή;

Πηγή εικόνας viber

Ένα παιχνίδι που πρέπει να απολαμβάνεις.

Και τι είναι σημαντικό;


Πηγή εικόνας viber

Να μην χάνεις το παιδί από μέσα σου, γιατί το παιδί που έχεις στην ψυχή σου, σου δείχνει αυτό που πραγματικά θέλεις αυτό που αληθινά αξίζει. Έτσι η πανθηρίτσα έδωσε καρδιά και ψυχή στο άγνωστο αλεπουδάκι και μπήκαν μαζί κάτω από την ομπρέλα της ζωής να κάνουν μαζί βήματα χαράς και διασκέδασης. Μαζί ξεκίνησαν να ζουν στιγμές που για χρόνια είχαν ξεχάσει.

Πηγή εικόνας viber

Το παιχνίδι τους ήταν αυτό που τους έδενε ακόμα πιο πολύ. Το παιχνίδι τους έδινε το γέλιο που ξεκλείδωνε μια αγάπη από μια εποχή που πλέον κανείς δεν θυμάται.

Πηγή εικόνας viber

Η πανθηρίτσα δεν έχει ανάγκη κανέναν, δεν χρειάζεται τίποτα, απλά λαχταράει ένα αλεπουδάκι που θα την κατανοεί, θα την θαυμάζει και μαζί θα περπατάμε στα άγνωστα μονοπάτια πιασμένα χεράκι.

Πηγή εικόνας viber

Το αλεπουδάκι αν και πονηρό κατά τα λεγόμενα του λαού ήταν το πιο ευαίσθητό και το διαφορετικό δεν το έβλεπε, κοιτούσε κάτω από την μαύρη γούνα της πανθηρίτσας, έβλεπε το ξεχωριστό της ταλέντο, να χαίρεται την ζωή χωρίς να πατάει σε άλλες ζωές.

Πηγή εικόνας viber

Ίσως η πανθηρίτσα να άργησε να βρει το αλεπουδάκι της, αλλά με πίστη σε αυτό που λαχταρούσε το πέτυχε. Διπλά του ήταν ακριβώς αυτό που ήταν, ένα μικρό παιδί με ωριμότητα να βλέπει την ομορφιά, ακόμα και στα δύσκολα.

61 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΤΟ ΖΙΒΑΓΚΟ