top of page

Το ημερολόγιο μιας "αποτυχημένης "


Και έτσι ξεκίνησα να γράφω το δικό μου ημερολόγιο, μια προσωπική κατάθεση σε όλα αυτά που βλέπω, που νιώθω και βιώνω. Αποτυχία δεν ξέρω.

Αποτυχία η μοναξιά;

Αποτυχία το να διαγράφεις άτομα;

Αποτυχία η ασθένεια που με έριξε στο σκοτάδι;


Ημέρα περισυλλογήςΚάπου εκεί στα σκοτάδια και μέσα στην βροχή σκέφτεσαι τι έχεις κάνει λάθος. Προσπαθείς να βρεις έναν λόγο να συνεχίσεις να χαμογελάς. Να ανοίξεις την ψυχή σου για να σε βρεις, να δεις την φλόγα μέσα σου που δεν έσβησε .


Το ξύπνημα σε μια νέα αρχήΤίποτα δεν θυμίζει το χθες. Η μέρα μαζί με την ηλιαχτίδα έφερε ξανά την ελπίδα ότι τίποτα δεν τελείωσε. Είμαι εδώ και μπορώ να δω το φως της μέρας, να νιώσω το απαλό μου στρώμα. Να τεντώνομαι χωρίς να έχω δεύτερες σκέψεις.


Μια ζωή με νόημα.Ανάσα δροσιάς Ξυπνάω και το μόνο που θέλω είναι να ρουφήξω το οξυγόνο, να μυρίσω και πάλι την ζωή. Να αισθανθώ και πάλι ζωντανή. Έξω στο μπαλκόνι είναι μια νέα αρχή, η ομορφιά της φύσης, είναι τα πουλιά που σου μεταφέρουν το μήνυμα της θέλησης.


ΑναπολώνταςΜε ένα φλυτζάνι καφέ σκέφτομαι, κάνω και πάλι σχέδια. Όνειρα που είχα κλείσει σε ένα συρτάρι του παιδικού μου δωματίου. Αυτή η μυρωδιά του φρέσκου καφέ, δεν με αφήνει να σκεφτώ τίποτα άσχημο σήμερα.


Σώμα και ψυχή


Άσκηση όχι μόνο του σώματος, μα περισσότερο της ψυχής. Αξίζει η μοναξιά μου αυτή την στιγμή. Εγώ ο εαυτός μου και η ψυχή. Χαλάρωση των εντάσεων, τον πόνων και των κακών στιγμών.


Ώρα αναζωογόνησηςΘέλω να αισθανθώ το νερό, αυτό που με κάνει να ξεχνάω. Που μου δίνει μια φρεσκάδα στην σκέψη . Η δροσιά του μου χαϊδεύει το κορμί, με τυλίγει και με κάνει να ταξιδεύω μακριά, σε μέρη που μόνο το νερό με πάει. Εκεί που το νερό μου έμαθε να τα αφήνω όλα πάνω του για να τα παίρνει μακριά.


Η φύση μια αγκαλιάΜια πρωινή βόλτα με ποδήλατο είναι ότι χρειάζεται η καρδιά για να αρχίσει να χτυπάει ξανά. Να νιώσει τους παλμούς της μάνας γης. Ο αέρας να χαϊδεύει το πρόσωπο, και κλείνει κάθε πληγή.


Η δημιουργία μέσω της γεύσηςΈνα μεσημέρι με τον εαυτό μου και τις γεύσεις, τα αρώματα που μόνη μου δημιουργώ . Αυτή η δημιουργικότητα που με κάνει να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη και να φτιάχνω κάτι απόλυτα δικό μου. Μια νοστιμιά που δίνει άλλη γεύση σε μια ζωή πικρή.


Μεσημεριανή σιεσταΗ ώρα που το βιβλίο γίνεται για άλλη μια φορά ο καλός μου φίλος. Μια χαλάρωση μέσα από τις λέξεις. Σελίδες που σε πάνε ταξίδι μαγικό. Ιστορίες φαντασίας μα κάποιες τόσο ζωντανές. Χάνομαι σε μια ιστορία αγάπης, σε ένα μυστήριο χωρίς επιστροφή.


Πίσω από το παράθυρο που μοιάζει φυλακήΗ ώρα έξι το απόγευμα, μια αγαπημένη μου συνήθεια ο ζεστός καφές μπροστά από το παράθυρο που με απομακρύνει για άλλη μια φορά από τον έξω κόσμο. Από έναν κόσμο που δεν ξέρει να εκτιμάει μια τέτοια στιγμή, που εσύ και ο εαυτός σου για άλλη μια φορά γίνεστε ένα. Η καλύτερη παρέα.


Ένας καμβάς κενός η ζωήΗ τέχνη παίρνει κάθε θλίψη μακριά. Ο καμβάς άσπρος σε περιμένει να τον γεμίσεις με χρώματα αισιοδοξίας. Χρώματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς ψυχική ανάταση. Η ώρα που μπορείς ελεύθερα να εκφραστείς. Ζωγράφισε τα συναισθήματα που σε πνίγουν και κάνε τα με ζωηρά χρώματα, να σου θυμίζουν ότι όλα μπορείς να τα αλλάξεις με μια απλή μπογιά.


ΑπολογισμόςΤο τέλος της ημέρας εδώ, έξω στον κήπο κοιτάω τον ουρανό. Αναπνέω ξανά. Έμαθα να περνάω καλά με εμένα. Ο εαυτός μου έμαθε να χαίρεται την στιγμή της δικής μου μοναξιάς. Τον γνώρισα τελικά. Κατάλαβα ότι ο κόσμος δεν ξέρει να ζει, να χαίρεται και να αγαπάει. Δεν ξέρει να πιάνει τα όνειρα αγκαλιά και να χαμογελάει αληθινά. Εγώ το έμαθα μέσα στα δικά μου σκοτάδια.


Οι μέρες δεν είναι ίδιες στην μοναξιά
Μόνη μου έμαθα πλέον να αγαπώ, να με φροντίζω και να μην αφήνω τον πόνο να με ακουμπάει. Έμαθα ανθρώπους να διώχνω που τοξικά σε κάνουν πίσω να γυρνάς. Έμαθα την αξία της στιγμής, την ευτυχία να την φτιάχνω σε μια μέρα μοναξιάς .


Αυτό είναι το δικό μου ημερολόγιο. Το ημερολόγιο μιας "αποτυχημένης " όπως θα έλεγαν πολλοί που την μοναξιά φοβούνται. Που έχουν φόβο για την ασθένεια, τον πόνο και τα βαθιά σκοτάδια.

Τελικά όμως ποιος είναι περισσότερο αποτυχημένος; Εγώ που έμαθα ζωή τι θα πει μέσα από τα δύσκολα ή αυτός που κρίνει χωρίς να προσπαθεί να κάνει τον κόσμο του ευτυχισμένο ;

Η απάντηση σε σας εσάς...στον εαυτό σας και μόνο.

40 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page