top of page

Κριτική άποψη

Οδυσσέας Βαρδάκης - Αναγνώστης 

Υπάρχουν φορές που διάφορα προϊόντα της τέχνης, είτε είναι κάποια ταινία, είτε κάποιο βιβλίο, είτε ένας πίνακας ζωγραφικής έχουν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το διαφορετικό. Αυτό το "κάτι" ορίζεται σαν κάτι το ιδιαίτερα όμορφο, ξεχωριστό και μαγικό η όπως αναφέρεται στα αγγλικά "This is a piece of magic". Σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία του "κάτι" ξεχωριστού κατατάσσω το νέο μυθιστόρημα της Άνδρεας Αρβανιτιδου "Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ". Πρόκειται για την ιστορία μίας νεαρής κοπέλας, της Άννας η οποία έχει ένα ξεχωριστό και σπάνιο ταλέντο στην ζωγραφική το οποίο θα την οδηγήσει στο Παρίσι όπου εκεί θα εκπληρώσει το πεπρωμένο της, αυτό για το οποίο γεννήθηκε να κάνει. Η συγγραφέας προσεγγίζει την ιστορία της Άννας με την αισθητική μίας άλλης εποχής, αφού η Άννα θα πρέπει να επιστρατεύσει το ιδιαίτερο ταλέντο της στην ζωγραφική για να λύσει ένα μυστήριο 200 ετών στην γαλλική επαρχία. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ξεκλειδώσει τα μυστικά του παρελθόντος, και μέσα από δοκιμασίες να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της και να αποκτήσει αυτό που λαχταράει η ψυχή της, τον αληθινό έρωτα και την αγνή αγάπη. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα καθώς η ιστορία έχει την μαγεία ενός παραμυθιού απόλυτα ταιριαστό στον κόσμο του σήμερα. Από το Παρίσι, στην Αθήνα και από εκεί στην γαλλική επαρχία το οδοιπορικό ζωής της Άννας θα μαγέψει τον Αναγνώστη μέχρι το τέλος εκεί όπου το φως θα κληθεί να νικήσει το σκότος και η αγάπη το μίσος. Μία αισθηματική ιστορία μυστηρίου, γεμάτη συναίσθημα, σασπένς, ανατροπές και μυστήριο σας περιμένει για να ξετυλίξει τα μυστικά της. Προτείνω αυτό το βιβλίο ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Μπορεί να μην είμαι τακτικός αναγνώστης του αισθηματικού μυθιστορήματος όμως η συγκεκριμένη ιστορία με άγγιξε γιατί ακριβώς τονίζει με έναν πολύ ώριμο τρόπο ότι η ζωή είναι χρώμα και μαγεία κάτι το οποίο πρέπει να το θυμόμαστε ακόμα και μέσα από το γκρίζο της σημερινής κοινωνίας. Είναι μία ιστορία που μπορεί να διαβαστεί από όλους τους αναγνώστες ανεξαρτήτως είδους προτίμησης. Ανακαλύψτε την μαγεία μέσα από τις σελίδες της.

Άποψη Αλεξάνδρα Τσόστου - Συγγραφέας, αρθρογράφος

Το συγκεκριμένο έργο μας μιλάει για την νεαρή Άννα που έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο να ζωγραφίζει. Τα έργα που ζωγραφίζει είναι μοναδικά, έχουν ψυχή και υπάρχουν φορές που η ίδια χάνεται μέσα σε αυτά.

Ακριβώς, τα έργα που δημιουργεί, έχουν ψυχή, μαγεία και το συναίσθημα που αφουγκραζεται το αποτυπώνει στον καμβά, δίνοντας του ζωή.

Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται σε τρεις φάσεις, από όπου η συγγραφέας μας εξιστορεί για την ζωή της νεαρής Ζωγράφου, την ζωή της στην όμορφη πόλη της Ευρώπης το Παρίσι και για την μαγεία των χρωμάτων μέσα από τους αμέτρητους πίνακες που δημιούργησε.

Η ιστορία έχει έρωτα, και δε θα μπορούσε να μην υπάρχει, όταν μιλάμε για το Παρίσι . Οι εικόνες από την ζωή στην Γαλλία με ταξίδεψαν αρκετά και πέρα από την κομενη ανάσα που είχα όταν ξεφυλισσα την κάθε σελίδα, ήθελα εκείνο το ρόφημα σοκολάτας με το κέικ βανίλιας που λιμπιστικα σε κάποια σημεία της ιστορίας.

Ζήλεψα την στιγμή που η νεαρή Ζωγράφος καθόταν δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα και ζωγράφιζε το τοπίο. Θα ήθελα να ήμουν εκεί και να θαυμάσω την τέχνη της που τόσο όμορφο μας εξιστόρησε η συγγραφέας.

Το καλύτερο, όμως, το κράτησα για το τέλος, οταν η συγγραφέας μας αφήνει άναυδους, με την εξέλιξη της ιστορίας και το σημείο όπου το μυστήριο έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πλοκή του έργου.

Σε εκείνες τις σελίδες, η αγωνία με ρουφήξε, και οι σελίδες έφυγαν σε χρόνο Dt (Distance time)

Το τέλος ανατρεπτικό, μοναδικό και ολοκληρώνοντας, είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει, ρομαντισμό, μυστήριο περιπέτεια και πολύ αγωνία

Εύχομαι να σας αρέσει και να το απολαύσετε το ίδιο εξίσου, όπως και εγώ..το αγαπώ και εύχομαι να είναι καλόταξιδο

Φυσικά το έχω ενυπόγραφο

428405347_1466045940924388_2825535739379778612_n.jpg

Άποψη Νέλλη Κουρκούλη - Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Ποια είναι η πορεία της ζωής τελικά; Όσα συμβαίνουν στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα τυχαίων συμπτώσεων ή μια διαδρομή προκαθορισμένη που θα μας οδηγήσει σε αυτό που αποκαλούμε πεπρωμένο;

Αυτό είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα που θέτει το βιβλίο της Άνδρεας, ένα βιβλίο που από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα καλύπτεται από ένα μυστηριακό πέπλο.

Η ιστορία αφορά την Άννα, μια νεαρή κοπέλα με ένα ιδιαίτερο ταλέντο - χάρισμα στη ζωγραφική. Πορευόμαστε μαζί της στο πρώτο μέρος του βιβλίου, από τα παιδικά της χρόνια έως το τέλος της εφηβείας της καθώς βυθίζεται στον κόσμο των χρωμάτων και οι λευκοί καμβάδες της γεμίζουν από εικόνες που μαρτυρούν το μέλλον ή το παρελθόν -χωρις εκείνη να το έχει αντιληφθεί φυσικά. Ώσπου το ταλέντο της θα την οδηγήσει στο Παρίσι. Η πόλη του φωτός θα της χαρίσει όλα όσα έχει φανταστεί και πολλά περισσότερα• ρομαντισμό, φίλους, επιτυχία κι έναν παθιασμένο έρωτα.

Όμως η ανατροπή για μένα έρχεται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, όπου χάρη στη συγγραφέα κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και στη γαλλική επαρχία. Νέα πρόσωπα μας συστήνονται και μια σκοτεινή ιστορία ξετυλίγεται σιγά σιγά. Κάθε λέξη, κάθε πρόταση, κάθε σελίδα εντείνουν την αγωνία και την ένταση στον αναγνώστη που προσπαθεί να βρει τη σύνδεση και να λύσει το μυστήριο.

Ώσπου έρχεται το τρίτο μέρος και όλα τα χρώματα ανακατεύονται, αποκαλύπτοντας μέσα από τη μίξη τους αρχοντικούς πύργους που στους διαδρόμους τους ακούγονται ψίθυροι, ονειρικά τοπία που κρύβουν καταιγίδες, πίνακες ζωγραφικής που σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο...

Και στο κέντρο όλων αυτών, η Ζωγράφος, με το πινέλο ανα χείρας, προσπαθεί να επιλέξει το χρώμα που θα τη βοηθήσει να τελειοποιήσει τον πίνακα, να λύσει το μυστήριο και να σώσει τον εαυτό της.

Συγχαρητήρια Άνδρεα! Η Ζωγράφος σου με συνεπήρε και εύχομαι να φτάσει πολύ ψηλά!

428331586_678414824265478_7571813234448535319_n.jpg

Άποψη Γιώργος Τσιβελέκος - Συγγραφέας, επιμελητής κειμένων

Η Άνδρεα Αρβανιτίδου στο νέο της βιβλίο Η ζωγράφος θυμίζει πολύ τις πετυχημένες και γνωστές σε όλους μας σύγχρονες Ελληνίδες συγγραφείς. Κι αυτό σημαίνει ότι αφενός η πένα της είναι ώριμη και το ύφος της γραφής της πολύ καλό και αφετέρου ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από όλους.

Εγώ προσωπικά είχα πολύ καιρό να πιάσω στα χέρια μου ένα μυθιστόρημα και να μη θέλω να το αφήσω, να ολοκληρώσω την ανάγνωσή του μέσα σε μόλις δύο μέρες και να μην κουραστώ καθόλου. Αυτό, φυσικά, οφείλεται στη στρωτή γραφή της συγγραφέως και στην ιδιαίτερη πλοκή που σκαρφίστηκε, η οποία σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις τη συνέχεια για να μάθεις τι ακριβώς συμβαίνει στην Άννα, την ηρωίδα, η οποία γεννιέται με ένα χάρισμα στη ζωγραφική το οποίο θα την κάνει να χάνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα στους καμβάδες της και να μεταφέρεται σε τοπία που δεν έχει αντικρίσει ποτέ της, τουλάχιστον σε αυτήν τη ζωή. Όταν επιστρέφει στην πραγματικότητα, έχει κενά μνήμης, αλλά από ένα σημείο και έπειτα θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια του παζλ, αφού παρελθόν και μέλλον θα συναντηθούν στο παρόν.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έχει χαρακτηριστεί αισθηματικό μυστηρίου, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να αναγνωριστεί ότι εμπεριέχει και στοιχεία τρόμου, φαντασίας, εγκλήματος και μεταφυσικού, χωρίς βεβαίως να γίνεται τρομακτικό. Επίσης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και κοινωνικό με κάποια στοιχεία ιστορίας, καθώς δίνονται πληροφορίες και το πλαίσιο του γαλλικού τρόπου ζωής τον 19ο αιώνα.

Η ζωγράφος μάς ταξιδεύει από την παιδική της ηλικία και τα πρώτα της ξεχωριστά σκίτσα στην Ελλάδα, στη φοιτητική της ζωή στη σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, όπου εκεί, ζώντας το όνειρό της χάρη στη βοήθεια της σπάνιας δασκάλας της, θα συναντήσει και τον πρώτο της έρωτα, ο οποίος παρόλο που είναι αρκετά φλογερός, έχει κάποια σκοτεινά σημεία. Την αγαπάει πραγματικά ο Πιερ ή θέλει να την εκμεταλλευτεί και μόλις πάρει αυτό που θέλει, θα την παρατήσει στα κρύα του λουτρού;

Επίσης, η ζωγράφος μάς ταξιδεύει σε έναν πύργο με ιστορία από το 1800, στο οποίο θα εργαστεί κάνοντας τοιχογραφίες. Μήπως αυτό το κάστρο είναι στοιχειωμένο; Μήπως τα άτομα που έζησαν στο παρελθόν εκεί συνδέονται με την ίδια και το περίεργο χάρισμα που έχει; Κινδυνεύει; Πρέπει να απομακρυνθεί από εκεί το συντομότερο δυνατόν ή πρέπει να βουτήξει στο παρελθόν; Θα φανεί θαρραλέα η Άννα ή θα δειλιάσει μπροστά σε όσα πρωτοφανή και ανεξήγητα συμβούν; Σε τι μονοπάτια οδηγεί το μίσος και η εκδίκηση; Η δικαίωση έρχεται; Αν ναι, πώς; Μήπως η αγάπη, τελικά, είναι το μυστικό της ευτυχίας και της γαλήνης;

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο αναγνώστης ζει τα πάντα μαζί με την Άννα, αφού η συγγραφέας καταφέρνει να τον βάλει μέσα στην ιστορία της πολύ αβίαστα, χωρίς καν να χρησιμοποιεί πρωτοπρόσωπη αφήγηση αλλά τριτοπρόσωπη. Τα φώτα του Παρισιού που αντανακλώνται στο παράθυρο του διαμερίσματος της Άννας, το παιδικό της δωμάτιο, η επιβλητική έπαυλη των ντε Γκωλ, τα χρώματα και το άρωμα της μπογιάς από τα σωληνάρια είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που θα δει και τα αρώματα που θα μυρίσει. Ένα όνειρο που έχει αντίπαλό του τον βιοπορισμό, μια φιλία που δοκιμάζεται, ένας έρωτας που βιάζει την ψυχή, ένας άλλος έρωτας που λήγει άδοξα και παράδοξα, ένας άλλος έρωτας που γεννιέται δειλά δειλά, ένας άλλος έρωτας που είναι εκ φύσεως αδύνατον να διαρκέσει και ένας σκοτεινός κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μόνο μερικά από όσα θα βιώσει μαζί με την Άννα…

*Μου άρεσε πολύ που το κάθε κεφάλαιο είχε και από έναν τίτλο και δεν ήταν απλά αριθμημένο.

*Μου άρεσαν πολύ οι τέσσερις έγχρωμες εικόνες που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο, κάτι σπάνιο για τα μυθιστορήματα, όπως και η ζωγραφιά του εξώφυλλου και του οπισθόφυλλου.

Απόσπασμα:

Το ατελιέ της Άννας στο Παρίσι ήταν ακατάστατο. Στο πάτωμα βρίσκονταν πεταμένα πινέλα, τα σωληνάρια ήταν ανοιχτά και τα χρώματα είχαν λερώσει το χαλί. Στο καβαλέτο ήταν στηριγμένος ένας ολόλευκος καμβάς. Η Άννα, όμως, δεν ήταν πουθενά. Κανένα ίχνος της… Η ατμόσφαιρα είχε μια περίεργη ενέργεια που κάλυπτε όλο τον χώρο.

Το δωμάτιο έμοιαζε εγκαταλελειμμένο, δεν υπήρχε ίχνος ζωής, μόνο αυτή η έντονη μυρωδιά της μπογιάς. Ο ήλιος έμπαινε από το ανοιχτό παράθυρό, ήταν το μόνο που δήλωνε ότι η Άννα ήταν εκεί πριν λίγο. Ήταν το μόνο σημάδι ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, κάτι που ούτε η λογική δεν μπορούσε να εξηγήσει.

Η Νάντια δεν ήξερε τι να υποθέσει και πού να την ψάξει. Το δωμάτιο ήταν άδειο, αλλά έμοιαζε σαν κάποιος να βρισκόταν ακόμα εκεί. Ανατρίχιασε με αυτό το αίσθημα, ένα κρύο αεράκι διαπέρασε το κορμί της. Από το παράθυρο έμπαινε παγωμένος αέρας. Πήγε να το κλείσει και έμεινε για λίγα λεπτά να κοιτάει τον λευκό καμβά.

«Μα πού να πήγε αυτό το κορίτσι πάλι; Θα με πεθάνει από την αγωνία!»

Μιλούσε μόνη της. Αποφάσισε να πάει έξω να την ψάξει, σε μέρη που ήξερε ότι μπορούσε να τη βρει.

Πέντε η ώρα το απόγευμα και η Άννα ήταν κουλουριασμένη στο πάτωμα. Άνοιξε τα μάτια της, ήταν και πάλι στο ατελιέ. Το κεφάλι της ήταν ζαλισμένο, αισθανόταν περίεργα, δεν ήξερε αν κοιμόταν ή αν όλα αυτά ήταν απλώς στη φαντασία της. Σηκώθηκε και πήγε στο μπάνιο. Έπρεπε επειγόντως να μπει κάτω από το ντους, έπρεπε να ξυπνήσει και να καταλάβει τι γινόταν μεσά στο μυαλό της.

Μόλις βγήκε, έτρεξε να δει τι ώρα ήταν. Τα έχασε όταν διαπίστωσε ότι ήταν απόγευμα και ότι για άλλη μια φορά έχασε το μάθημα. Δεν ήξερε τι έγινε, είχε ένα κενό μνήμης. Δε θυμόταν τίποτα, ήταν όλα θολά στο κεφάλι της. Έπιασε το κινητό στα χέρια της και με έκπληξη είδε ότι ήταν κλειστό. Η Άννα δεν έκλεινε ποτέ και για κανέναν λόγο το τηλέφωνό της.

«Μάλλον τελείωσε η μπαταριά», σκέφτηκε φωναχτά.

Μόλις το άνοιξε, προς έκπληξή της, είδε ότι η μπαταρία ήταν γεμάτη.

«Μα τι στο διάολο έγινε εδώ, γιατί δεν θυμάμαι τίποτα;»

Είδε τις αμέτρητες αναπάντητες από τη Νάντια και την πήρε αμέσως τηλέφωνο.

«Έλα, φιλενάδα, με πήρες τηλέφωνο;»

«Πού είσαι, Άννα; Σε ψάχνω από το μεσημέρι».

«Στο σπίτι είμαι, δεν βγήκα καθόλου. Μάλλον με πήρε ο ύπνος».

«Θέλεις να με τρελάνεις; Το μεσημέρι ήμουν εκεί και δεν σε είδα πουθενά. Με κοροϊδεύεις;»

«Ηρέμησε, σου λέω την αλήθεια. Εχθές το βράδυ έμεινα στο ατελιέ για να σχεδιάσω έναν πίνακα και μάλλον με πήρε ο ύπνος».

Η Νάντια είχε θυμώσει, γιατί να της πει ψέματα, πάντα ήταν ειλικρινής μαζί της.

«Ήρθα και βρήκα την πόρτα ανοιχτή και σε έψαξα παντού! Γατί λες ψέματα; Αν δε θέλεις να μου πεις, θα το δεχτώ, αλλά μη με κοροϊδεύεις, σε παρακαλώ. Τρόμαξα τόσο πολύ που δε σε έβρισκα πουθενά».

«Ήμουν στο ατελιέ, σ’ το ορκίζομαι», φώναξε θυμωμένα και της έκλεισε το τηλέφωνο.

Πηγή: Γλαύκα εκδόσεις

 

Άποψη Μαρία Σκαμαγκά - Συγγραφέας

Η Άννα γεννιέται με ένα ξεχωριστό ταλέντο ( που πολύ θα το ήθελα ) να ζωγραφίζει θεϊκά !! Να ζωγραφίζει από μέσα της ( την φαντάζομαι σαν τον συγχωρεμένο τον Jimi Hendrix που όταν έπιανε την κιθάρα την έκανε να μιλάει , έτσι κι Άννα πιάνει το πινέλο της και παίρνει φωτιά )

Το χάρισμα της όμως γίνεται κατάρα ( καλά ειμαι όποτε που ζωγραφίζω καμία πάστα και δεν μπλέκω όπως η Άννα ), όταν πηγαίνει να κάνει το μεταπτυχιακό της στο Παρίσι . Εκεί θα γνωρίσει τον γοητευτικό σκοτεινό Πιερ που θα την βάλει σε περιπέτειες ,, Η Άννα πρέπει να περάσει μέσα από τον καμβά για να δει την αλήθεια ,,,

Ένα αισθηματικό μυθιστόρημα , τρυφερό και καλογραμμένο , που κινείτε μυστηριακά ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν και σε γοητεύει με τα χρώματα του !!! Η συγγραφέας Andrea Arvanitidou , μας πιάνει από το χέρι και μας πηγαίνει βόλτα στο Παρίσι , σε πύργους στην γαλλική εξοχή με όλανθιστους κήπους , μας στρώνει υπέροχα οικογενειακά τραπέζια που μοσχομυρίζουν μπαχαρικά και όλα αυτά μαζί με μια δόση μυστηρίου που σε σημεία μας κάνει και ανατριχιάζουμε σα να κρύφτηκε ο ήλιος την στιγμή που βγήκαμε μούσκεμα από την θάλασσα !!

Μαζί με το βιβλίο η συγγραφέας μας κάνει δώρο το κεράκι με τον τίτλο της ζωγράφου , που ευωδιάζει σαν βιβλιοθήκη σε ολο το σπίτι και μόνο που ανοίγω το κουτί του !!!

Ζωγράφισα μια μπλακ Φόρεστ σε χαρτόνι με γκουας, και αφιερώνω στην συγγραφέα το παρακάτω τραγούδι γιατί αυτο μου ήρθε στο μυαλό οσο διάβαζα το βιβλίο της !! Μπράβο Ανδρεα

https://youtu.be/p33tgPzHek0?si=fxg9znQD-TrHYaTD

Άποψη Δήμητρα Κότογλου - Διαχειρίστρια της βιβλίο φιλικής ομάδας MY BOOKFRIENDS

Ένα από τα πιο καλογραμμένα βιβλία που έπεσαν στα χέρια μου!!

Χωρίζεται σε 3 μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα μάθουμε πως η Άννα από 3 χρόνων ζωγράφιζε ζωντανά και επαγγελματικά.

Στα 6 την έγραψαν σε σχολή ζωγραφικής που διέκριναν το μοναδικό ταλέντο που είχε και στα 17 της ήταν ήδη στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Βρέθηκε στο Παρίσι για μεταπτυχιακό.

Στα μάτια του Πιερ θα γνωρίσει τον έρωτα και από τον ίδιο άνθρωπο θα απογοητευτεί!!

Για το Β μέρος δεν θα μιλήσω έδωσα αρκετές λεπτομέρειες

Στο τρίτο μέρος Το παρελθόν με το παρόν μια ζωγραφιά που προσπαθεί να ζωντανέψει.

Να φέρει το παρελθόν με το παρόν μαζί.

Θα τα καταφέρει??

Το μίσος και ο θυμός πάντα θα κάνουν τη ζωή μας πιο μαύρη.

Η αγάπη όμως όλα τα νικάει αρκεί να αφήσεις ένα μικρό παραθυράκι ανοιχτό.

Άποψη Ειρήνη Παντελίδου - Αναγνώστρια 

Παρέλαβα και απολαυσα κι εγώ το αισθηματικό αυτό μυθιστόρημα της συγγραφέος.

Πραγματικά μου κράτησε καλή συντροφιά,

κύλησε αβίαστα, χωρίς να κουράζει, απλή, κατανοητή γραφή, με ταξίδεψε κ, το ρούφηξα απνευστί!!

Μπράβο Ανδρεα και εις άλλα εύχομαι!!!

Άποψη Μαρία Βόρνη - Αναγνώστρια 

Το παρών και το παρελθόν παντρεύει η συγγραφέας βάζοντας στην παλέτα της χρώματα πάθους, έρωτα,αγάπης και δικαίωσης όλων των ηρώων της....

Ο καμβάς της γεμίζει από ζωηρά χρώματα και αρώματα μεθυστικά κήπων και ανθρώπων που ζωντανεύουν ανεξήγητα στους πίνακες ζωγραφικής της Άννας!!

Η Άννα κεντρική ηρωίδα κινεί τα νήματα σε όλες τις σελίδες του βιβλίου....

Μια κοπέλα σαν λευκός κύκνος χορεύει και μαγεύει με τα πινέλα και την ομορφιά της!!

Η Νάντια φίλη καρδιάς στέκεται πλάι της την στηρίζει...

Η Έλλη η νεραιδονονά της,την βοηθάει με κάθε τρόπο να μάθει καλύτερα την τέχνη της ζωγραφικής γίνεται χορηγός και οικογένεια για αυτήν...

Οι γονείς στηρίζουν....

Ο Πιερ την αγάπη που της έδωσε ήταν ψεύτικη και της άφησε την πιο πικρή γεύση....

Έρχεται όμως η λύτρωση μέσα από το παρελθόν και η Άννα καταλαβαίνει επιτέλους γιατί ήταν προορισμένη να φέρει στη ζωή του Έρικ και να κλείσει ο κύκλος που της έφερνε αναπάντητα γιατί; συμβαίνουν όλα αυτά στη ζωή της.....

Η συγγραφέας με απλή γλώσσα περιγράφει το καθετί γύρω της...

Μας πηγαίνει στο ερωτικό Παρίσι που δικαίως κατέχει αυτή τη θέση....πλάι στον Σηκουάνα βλέπουμε τη ζωή με ρομαντική διάθεση....

Το βιβλίο έχει μικρά κεφάλαια με τίτλους που σε βάζουν στο νόημα....και το ντύνει με εικόνες που μου άρεσε πολύ αυτή η πινελιά....

Εύχομαι η ζωγράφος να πάει σε πολλές αγκαλιές αναγνωστών!

Μπράβο φίλη μου Andrea Arvanitidou

Άποψη Μαρία Καλάτζη - Συγγραφέας

Το καινούργιο μυθιστόρημα της Άνδρεα Αρβανιτίδου μοιάζει να ξεπήδησε μέσα από την παλέτα της φαντασίας. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο που με κράτησε σε αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα. Η συγγραφέας ανέμιξε με μαεστρία τα χρώματα του μυστηρίου και η πένα της κατέγραψε μια εκρηκτική ιστορία. Μέσα από τη ρευστότητα του γραπτού της λόγου και την περιγραφικότητα που τη διακρίνει έχει πετύχει να τοποθετήσει τον αναγνώστη στο κέντρο των εξελίξεων. Η πλοκή κουβαλά ένα μυστήριο που σε καθηλώνει. Το παρελθόν και το παρόν μοιάζουν αλληλένδετα, αφού συνδέονται άρρηκτα με τη γέφυρα του χρόνου.

Το μοναδικό ταλέντο της Άννας στη ζωγραφική από την άγουρη ηλικία των τριών ετών, εκπλήσσει τους πάντες. Ακόμα και η ίδια απορεί με την άνεσή της ν’ αποτυπώνει πάνω στον καμβά μέρη τα οποία δεν έχει δει ποτέ. Η επίσκεψή της στον πύργο των Ντε Γκωλ θα ξεδιπλώσει αλήθειες που είχαν κρυφτεί έντεχνα στις πτυχές του παρελθόντος. Η Άννα μέσα από το χάρισμά της θα καταγράψει την πραγματική αλήθεια για τους περίεργους θανάτους των προκατόχων του πύργου και θα πάρει απαντήσεις που ταλάνιζαν και τη δική της ψυχή.

Τα συγχαρητήρια μου στην Άδρεα Αρβανιτίδου για το υπέροχο βιβλίο της. Μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο πνευματικό ταξίδι και την ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωγράφο όπως και σε όλα της τα λογοτεχνικά έργα.

Αποψη Ελένη Τσαντήρα - Αναγνώστρια

Συγχαρητήρια για το υπέροχο βιβλίο σου ... Συγκλονιστικό το ταξίδι στο παρελθόν και στο παρόν.....ότι άλλο σου γράψω θα είναι λίγο Σε ευχαριστώ για το ταξίδι.

Άποψη Κλεοπάτρα Πριπόρα - Αναγνώστρια, Διαχειρίστρια βιβλίο φιλικής ομάδας Ανοιχτό βιβλίο

Η Άννα από την ηλικία των τριών ετών έχει ένα έμφυτο ταλέντο, ζωγραφίζει όπως κανένας άλλος!!!

Η οικογένεια της μαζί με την δασκάλα της ανακαλύπτουν το χάρισμα της και την στηρίζουν. Το μεταπτυχιακό της την φέρνει στην πόλη του φωτός και των τεχνών στο Παρίσι!!!

Για πρώτη φορά γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια του Πιέρ τον ερωτεύεται παράφορα και η ζωγραφική της απογειώνεται....

"Οι κινήσεις της κοφτές, δεν το είχε ξανακάνει, και η ίδια απόρησε με τον εαυτό της. Άφησε την ντροπή στην άκρη, πρώτη φορά ένιωσε τόσο απελευθερωμένη. Την παρέσυρε όλη αυτή η ατμόσφαιρα,ο Ρυθμός ήταν σαν να είχε μπει μέσα της,την είχε κυριεύσει και την οδηγούσε σε αισθησιακά μονοπάτια."

Ένας έρωτας παράφορος, όπως άλλωστε είναι ο πρώτος έρωτας, γλυκός μεθυστικος, όμορφος που γράφετε ανεξίτηλα στην καρδιά μας αλλά πρέπει να είναι αμοιβαίος για να ανθίσει....

Η Άννα φτιάχνει βαλίτσες φεύγει μακριά από το Παρίσι,σε ένα χωριό της Γαλλίας πρέπει να βρει το πεπρωμένο της, αυτό που μας καλεί αυτό που η μοίρα έχει γράψει για μας....

Στον πύργο των ντε Γκωλ ανακαλύπτει τον λόγο που γεννήθηκε τον λόγο της τέχνης που έγινε σκοπός της ζωής της

Ανεξήγητα γεγονότα που έγιναν το 1800, μυστικά που πρέπει να βγουν στο φως, μυστήρια που αποκαλύφτηκαν όλα συνθέτουν ένα αόρατο παζλ όπου τα κομμάτια του ενώνονται μέχρι το φως!!!!

Ένα καλογραμμένο βιβλίο έφτασε στο τέλος του η πένα της συγγραφέως με ταξίδεψε μαγικά ένιωσα το μίσος και την αγάπη.

Μια υπέροχη μυθοπλασία που ενώνει άψογα το χθές με το σήμερα.

Η αγάπη φίλοι μου όταν είναι απόλυτη δεν πεθαίνει ταξιδεύει μέσα στους αιώνες και ψάχνει τό ταίρι της όπου και να βρίσκεται αυτό!!!

Ένα βιβλίο που αγάπησα πολύ και σας τό συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Την Αντρεα την γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου της και πραγματικά την θαύμασα για το μεγαλείο της ψυχής της!!!!

Καλοτάξιδο αγαπημένη μου να φτάσει ψηλά για του Αξίζει

*Μοναδική δουλειά η εικονογράφηση του βιβλίου όπως και οι υπέροχοι σελιδοδείκτες!!!

(Ένα έχω να πω για αυτό το κορίτσι με την ευγένεια που γνώρισα στα σοσιαλ μπήκε στην καρδιά μου και η χαρά μου είναι μεγάλη που επιτέλους την γνώρισα από κοντά και την αγκάλιασα, μεγάλη ευλογία.) Σε ευχαριστώ πολύ για την ειλικρινή άποψη σου.

Δημήτρης Μπαλτάς - Ποιητής

"Η ζωγράφος", το δεύτερο μυθιστόρημα της Άνδρεας Αρβανιτίδου, έρχεται να συνεχίσει και να εξελίξει την πεζογραφική πένα της συγγραφέως, την οποία είχαμε γνωρίσει στο προηγούμενο μυθιστόρημά της με τίτλο "Όσα χρόνια κι αν περάσουν". Στο νέο της μυθιστόρημα το βασικό θέμα παραμένει η αγάπη. Η αγάπη που συγκρούεται με το σκοτάδι, το μίσος, το ψέμα, την υποκρισία, τη δολιότητα και στο τέλος βγαίνει νικήτρια. Στο μυθιστόρημα η πραγματικότητα διαπλέκεται με τη φαντασία, η λογική με το παράλογο, το όνειρο με τον εφιάλτη, ο έρωτας με το μίσος.

Η ηρωίδα, η Άννα, γεννιέται με ένα μοναδικό χάρισμα. Από τα πρώτα της χρόνια ζωγραφίζει εξαιρετικά αλλά όχι μόνον αυτό. Έχει την ικανότητα να ζωγραφίζει πίνακες από μέρη υπαρκτά, χωρίς να τα έχει δει, χωρίς να τα έχει επισκεφθεί ποτέ. Παρακολουθούμε την πορεία της από τα σχολικά της χρόνια μέχρι και τα εικοστά της γενέθλια γραμμικά. Μια πορεία που εξελίσσεται ιδανικά για εκείνη, καθώς χάρη στη στήριξη της οικογένειάς της και της πρώτης δασκάλας της, σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών και συνεχίζει με μεταπτυχιακό στο Παρίσι, την πόλη του φωτός.
Εκεί στο Παρίσι εκτός από καλούς φίλους, φίλους ζωής, γνωρίζει τον πρώτο της έρωτα. Και από το σημείο αυτό ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι η γραμμικότητα της αφήγησης θα ανατραπεί χάρη στις υπαινικτικές και αμφίρροπες αναφορές της συγγραφέως. Αυτός ο πρώτος έρωτας της Άννας καταλήγει να εκπροσωπεί την εξαπάτηση και την εκμετάλλευση της ηρωίδας και του ταλέντου της.
Η έντονη συναισθηματική απογοήτευση θα οδηγήσει την Άννα να αποδεχτεί εργασία σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας, προκειμένου να ζωγραφίσει το εσωτερικό ενός κάστρου και να γνωρίσει τον αληθινό έρωτα και την ανόθευτη αγάπη. Από εκεί και μετά η αφήγηση βουτά στα άδυτα του παρελθόντος, για να ενωθεί με το παρόν και να δώσει απαντήσεις.

Είναι το κάστρο αυτό το σημείο αναφοράς για την ηρωίδα. Λες και όλη της η προηγούμενη ζωή να την προετοίμαζε να βρεθεί εκεί. Είναι η μοίρα της. Είναι ο τόπος που το παρελθόν - σκοτεινό και δύσβατο - μπλέκεται με το παρόν που μοιάζει λυτρωτικό και σωτήριο όχι μόνο για την ηρωίδα αλλά και για όλα τα πρόσωπα που συνιστούν την ιστορία αυτού του κάστρου. Η Άνδρεα Αρβανιτίδου μπολιάζει την αφήγησή της αφενός με διαλόγους ζωντανούς και αφετέρου με περιγραφές που αποτυπώνουν τόσο τον συναισθηματικό ψυχισμό των ηρώων όσο και το πλαίσιο γύρω από το οποίο οι τελευταίοι δρουν. Θα έλεγε κανείς ότι οι ήρωες μοιάζουν με καλοκουρδισμένες μαριονέτες σε μια παρτίδα που δεν έχει λήξει μέσα στους αιώνες. Σε μια παρτίδα που δεν έχει ανακηρύξει ακόμη νικητή.
Η νίκη έρχεται προοδευτικά και μετ' εμποδίων, ενώ το άλογο στοιχείο, το εξωπραγματικό ενισχύει τη μυθική υπόσταση του έργου προκαλώντας έκπληξη και περιέργεια στον αναγνώστη.

Το μυθιστόρημα της Άνδρεας Αρβανιτίδου αποτίει φόρο τιμής στην αλήθεια. Στην αλήθεια που ξεσκεπάζει το ψέμα και φέρει τη λύτρωση στις περιπλανώμενες ψυχές. Η αληθινή αγάπη βρίσκει πάντα μια διέξοδο, προκειμένου να φτάσει στο φως. Ακόμα και αν τα εμπόδια και οι νάρκες την παρακωλύουν, εκείνη δεν χάνει ποτέ τον προορισμό της.

"Η αλήθεια πάντα λυτρώνει την ψυχή και αυτό ήταν το έργο και ο σκοπός της ζωής της, μέσα από το μοναδικό της ταλέντο. Να λυτρώσει μια ψυχή, που για αιώνες υπέφερε και ζούσε μαζί με τα φαντάσματα του παρελθόντος." (σελ. 273)

*

"Κατάλαβε ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο, ότι ακόμα και τα άσχημα έχουν λόγο ύπαρξης στη ζωή μας. Μας δίνουν μαθήματα και μας σπρώχνουν να κάνουμε την υπέρβαση για να πάμε παρακάτω. Να δούμε με μια άλλη ματιά, πιο καθαρή, αυτό που δεν μπορούσαμε." (σελ. 286)

[...]

"Η Άννα κατάφερε αυτό που κανείς δεν θα μπορούσε, ένωσε τα σκοτεινά σημεία με το φως. Έντονα χρώματα, φύση και λουλούδια, έδιναν την αίσθηση ότι είσαι μέσα σε ένα παραμύθι πραγματικότητας." (σελ. 289)

Το παράδειγμα της ζωγράφου ας γίνει η αφορμή να αναθεωρήσουμε τη στάση μας και να συλλογιστούμε όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή και να μη χάνουμε ποτέ την πίστη στην ελπίδα, την αγάπη, το όνειρο.

Η συγγραφέας με το έργο της δίνει δύναμη και κουράγιο στους συνοδοιπόρους της στο συγγραφικό ταξίδι αλλά και στο ταξίδι της ζωής και αφειδώλευτα μάς χαρίζει στιγμές συναισθηματικής έντασης και συγκίνησης πασπαλίζοντάς τες με τη χρυσόσκονη της μαγείας ή καλύτερα με πινελιές παραμυθένιες και φωτεινές.

Άποψη Μαρία Σαρρή - Συγγραφέας

Μια συναρπαστική, ενεργειακή και καλογραμμένη ιστορία είναι η ιστορία της Άννας της Ζωγράφου της Αντρεας Αρβανιτιδου. Με μυστήριο , μυστικά, ανατροπές, αλλά και με ρομαντισμό, Έρωτα και Αγάπη. Η ευφάνταστη πλοκή και οι "πινελιές" μεταφυσικού και φαντασίας με συνεπήραν! Διαβάστε το! Θα σας ταξιδέψει με μαγικές, πολύχρωμες εικόνες, σε πλήθος συναισθημάτων που θα σας κατακλύσουν! Όπως συνέβη και σε μένα! Συγχαρητήρια Αντρεα! Καλοταξιδο!

Άποψη από την Έλενα Κοκκώνη -  bookstagramer adiamonddiary

📚 Βιβλιοπαρουσίαση 📚

" Η ζωγράφος "

Ένα υπέροχο βιβλίο από τη συγγραφέα @andrea_writer_stories

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Άννα, μια κοπέλα με ένα μοναδικό και ιδιαίτερο χάρισμα στη ζωγραφική!

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τρία μέρη.

● Στο πρώτο μέρος θα γνωρίσουμε την Άννα και τη ζωή της από τότε που ήταν μικρή, μέχρι και στη στιγμή που μετακόμισε στο Παρίσι για το μεταπτυχιακό της! Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα, αλλά και τον πόνο!

● Στο δεύτερο μέρος θα μεταφερθούμε στο παρελθόν, σε ένα χωριό της Γαλλίας. Εκεί αρχίζει να μπαίνει στην υπόθεσή μας το μυστήριο!

● Στο τρίτο μέρος, θα ανακατευτεί το παρελθόν με το παρόν! Το τρίτο και τελευταίο μέρος είναι απόλυτα ανατρεπτικό!

Μέσα από το βιβλίο θα δούμε τον έρωτα, τη χαρά αλλά και τον πόνο και την απογοήτευση!

Ένα βιβλίο που συνδυάζει τον ρομαντισμό, το μυστήριο και την αγωνία!

Η γραφή της @andrea_writer_stories είναι μαγική και σε ταξιδεύει!

Ένα απόλυτα καλογραμμένο βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση!
Μαζί με το βιβλίο, έλαβα και δύο υπέροχους σελιδοδείκτες! Ο ένας είχε επάνω το εξώφυλλο του βιβλίου και ο δεύτερος τα πρόσωπα των κυριότερων ηρώων του βιβλίου!

Ευχαριστώ πολύ τη συγγραφέα @andrea_writer_stories για το αντίτυπο!

Αν δεν το έχετε διαβάσει, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Συγγραφέας: Άνδρεα Αρβανιτίδου @andrea_writer_stories
Εκδόσεις: Διάνοια @dianiapublications
Σελίδες: 308

bottom of page