top of page

Άποψη της Άνδρεα Αρβανιτίδου για την ποίηση «Ανέμων αγκαλιά» της Αγιούπα Χρυσάνθου Κωνσταντίνου


Η ποιητική συλλογή «Ανέμων αγκαλιά» είναι μία συλλογή έντονων συναισθημάτων. Λέξεις που πήρε μαζί του ο άνεμος και τις μετέφερε σε ψυχές που αιμορραγούσαν. Κάθε ποίημα και ένας σπαραγμός, μια γραφή τόσο συναισθηματική που αγγίζει ευαίσθητες χορδές.

Οπισθόφυλλο

Ποια γέννα σε σκότωσε απόψε, ποιητή;

Για ποιες λέξεις πνίγηκες πάλι

μέσα στο ίδιο σου το αίμα;...

...Δεν έμαθες πως λίγοι είναι αυτοί που σε διαβάζουν

και πως γεννήθηκαν μέσα απ' τις δικές σου οδύνες;

Τρελούς τους λένε

και αλήθεια, πόσο σου μοιάζουν τελικά!

Βιογραφικό


Η Αγιούπα Χρυσάνθου Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αγγλία από μητέρα Αγγλίδα και πατέρα Κύπριο. Μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Γλώσσες και Tourism in general. Τα τελευταία είκοσι τέσσερα χρόνια κατοικεί στη Λευκωσία με τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της. Είναι γεννημένη αναγνώστρια, αλλά ο μεγάλος της έρωτας είναι η ποίηση. Συμμετείχε σε ένα ποιητικό ανθολόγιο με τίτλο Ποιητών Σταχυολογήματα της σελίδας « Του έρωτα το κόκκινο». Ποιήματά της φιλοξενούνται σε διάφορες ιστοσελίδες, ομάδες και ιστολόγια. Επίσης, σε διάφορα ιστολόγια έχουν γίνει αφιερώματα για την ίδια και τα ποιήματά της.

Η άποψη μου


Είχα την τύχη να γνωρίσω την ποίηση της αγαπημένης μου Αγιούπας μέσα από το διαδίκτυο και πάντα τα λόγια που χρησιμοποιούσε μου προκαλούσαν έντονα συναισθήματα και ανατριχίλα σε πολλές περιπτώσεις. Είμαι θαυμάστρια της πριν βγάλει την πρώτη της ποιητική συλλογή και ειλικρινά χαίρομαι που έκανε αυτό το βήμα. Αυτή η ποιητική συλλογή αξίζει να φτάσει σε πολλές ψυχές.

Ανέμων αγκαλιά και κάθε ποίημα είναι γεμάτο συναίσθημα , υπάρχει πόνος και ο έρωτας πρωταγωνιστής. Μια ευαίσθητή και ιδιαίτερη γραφή που χτυπάει μέσα σου άλλοτε σαν χάδι και άλλοτε σαν αγκάθι. Μια ψυχή που αιμορραγεί τα λόγια της συγγραφέως , λόγια που σε κάνουν να νιώσεις έντονα την ζωή και τον έρωτα. Με αυτή την συλλογή ταξίδεψα μέσα στα άδυτα της ψυχής της Αγιούπας.



Στοιχεία του Βιβλίου

Τίτλος: Ανέμων αγκαλιά

Συγγραφέας: Αγιούπα Χρυσάνθου Κωνσταντίνου

Εκδόσεις: Κύπρος 2023

Ημερομηνία έκδοσης: Απρίλιος 2023

Αριθμός σελίδων: 89

Θα βρείτε την συγγραφέα και το βιβλίο εδώ:


32 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page