top of page

Άποψη της Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο «Ξόρκι, ο Εντοπισμός» της Αλεξάνδρας Τσότσου.


Σήμερα παρουσιάζω ένα βιβλίο γεμάτο μαγεία. Το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρας Τσότσου , είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το πρώτο της βιβλίο. Με μάγεψε και τώρα προσπαθώ να ξορκίσω το κακό μαζί με τις δύο ηρωίδες . Η μαγεία σε ένα βιβλίο είναι να σε πιάνει από το χέρι και να βαδίζεις με τους ήρωες στα σκοτεινά μονοπάτια μέχρι να βρεις το φως της λύτρωσης. Άραγε υπάρχει λύτρωση και απελευθέρωση στην μαγεία;

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Παρέμενε στο σώμα της στην ίδια θέση και έβλεπε τον εαυτό της από τις γωνίες του δωματίου. Κάπου αριστερά είναι ο διακόπτης του δωματίου. Πρέπει να σηκωθεί να τον ανοίξει. Παρακολουθούσε από ψηλά και εμψύχωνε το σώμα της να το κάνει, αλλά, μάταια. Είχε μαγευτεί το πρόσωπό της με εκείνο το λαμπερό στοιχείο έχοντας την καταβροχθίσει ολοσχερώς. Άλλαξε γωνία και προσπαθούσε να αφυπνίσει το σώμα της.» Σε μια πόλη της Αγγλίας δύο κορίτσια, δύο φοιτήτριες, η Αντζέλικα και η Αναστασία. Η καθεμία με διαφορετικά χαρακτηριστικά, στόχους και ικανότητες σπουδάζουν στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ανακαλύπτουν πότε μαζί και πότε χώρια διάφορες μυστηριώδεις γνώσεις. Ένα μαγαζάκι με περίεργα αντικείμενα και μια ιδιαίτερη ιδιοκτήτρια που γνωρίζει πολλά γάτα. Ένα απρόσμενο μυστήριο κυνηγητό. Τελετές μαγείας, παραλίγο πτώματα και μια εξέλιξη που κόβει την ανάσα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Τσότσου Αλεξάνδρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο Marketing και σήμερα είναι Procurement Manager στην εταιρεία Creative Concept Hellas Sa. Παράλληλα είναι αρθρογράφος από το 2017 στο μεγαλύτερο αρθρογραφικό portal που υπάρχει στο www.pillowfights.gr , με τη δική της στήλη @pure_bitch_thoughts.

Θα βρείτε την συγγραφέα στο #AskAlex στην σελίδα Χοάνη, όπου η Αλεξάνδρα σε έναν «ΜΑΛΛΟΝ» ρόλο απαντάει τις ερωτήσεις σας. Χιουμοριστική, με ανάλαφρη διάθεση συζητάει μαζί σας, σε ένα ασυνήθιστο τρόπο δια δραστικό με ερωτήσεις – απαντήσεις. Μιλάει ανοιχτά, τολμάει και θίγει οτιδήποτε αφορά, σχέσεις, αγάπη και έρωτα. Μέρος της καθημερινότητας, της ζωής, σκέψεις και προβληματισμοί.

Έχει συμμετάσχει με δικό της άρθρο στο e -book «Τα πιο Ερωτικά μας», εκδόσεις pillowfights.gr το 2017, στο e-book «Οι τοίχοι έχουν καρδιά», εκδόσεις pillowfights.gr το 2018. Επίσης έχει γράψει άρθρα σε διάφορα site, ως guest αρθρογράφος. Είναι μητέρα ενός αγοριού, που μαζί θα μιλήσουν για όλους τους ήρωες κινουμένων σχεδίων και θα αναλύσουν τις ταχύτητες και τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα. Όταν δεν γράφει, όταν δεν δουλεύει, όταν ο γιος της της δίνει άδεια, είναι αγκαλιά με ένα βιβλίο γιατί τα καλύτερα ταξίδια γίνεται μέσα από τα βιβλία. Το «Μάλλον, δε θα έπρεπε» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο συγγραφικό της πόνημα.

Η άποψη μου





Απόσπασμα από την παρουσίαση στην Αθήνα





Στοιχεία του βιβλίου

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Τσότσου

Εκδόσεις: Διάνοια

Ημερομηνία έκδοσης: Απρίλιος 2023

Αριθμός σελίδων: 454

5 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page