top of page

Άποψη της Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο «Το πνεύμα της δούκισσας» της Μαρίας Καλατζή


Ένα βιβλίο που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και σε μέρη όπου η φύση σε κάνει να χαθείς μέσα σε όμορφες εικόνες. Τι γίνεται όμως αν αυτό το όμορφο αρχοντικό που η Μάχη πέρασε τα πιο όμορφα καλοκαίρια της, κρύβει τόσα πολλά μυστικά που η ίδια αγνοούσε;

Οπισθόφυλλο


Η επιστροφή της Μάχης στο αρχοντικό του θείου της σηματοδοτεί την έναρξη μιας μεταφυσικής περιπέτειας. Ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δίνης εξωπραγματικών γεγονότων. Ανακαλύπτει πως το φάντασμα της δούκισσας Ηρώς Ματρώζου, που κατοικούσε εκεί πριν από εκατό χρόνια, συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένο στο αρχοντικό. Γεγονότα θαμμένα στις ομιχλώδεις σκιές του προηγούμενου αιώνα ζωντανεύουν ξανά στο σήμερα. Το παγιδευμένο πνεύμα απαιτεί να αποκαλυφθούν τα αίτια που την έσπρωξαν στην αυτοκτονία. Εμφανίζεται στην κάμαρα της Μάχης και ζητά τη βοήθειά της για να μπορέσει να ελευθερωθεί. Η κοπέλα καλείται να ανακαλύψει το πολύτιμο στέμμα της, λύνοντας μια σειρά ακατανόητων γρίφων. Κατά την επίλυσή τους έρχεται αντιμέτωπη μ’ έναν ύπουλο εχθρό που απειλεί τη ζωή της. Ποιος είναι, όμως, ο “φθονερός νους” και γιατί οργανώνει παγίδες θανάτου στη Μάχη; Γιατί η ζωή εκείνης και της Αμαλίας στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά του; Καίρια ερωτήματα και οι απαντήσεις θα φέρουν στο φως ένα απίστευτο μυστικό. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας, καλυμμένο από πέπλα μυστηρίου. Δολοπλοκίες, απόπειρες δολοφονίας και μια συνεχής αναζήτηση για έναν ανεκτίμητο θησαυρό κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.


Βιογραφικό


Η Μαρία Καλατζή κατάγεται από Μυτιλήνη και Αστυπάλαια. Είναι αγιογράφος και παράλληλα ασχολείται με την ποίηση και την λογοτεχνία.

Είναι συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα βιβλία φαντασίας και μυστηρίου. Το μεταφυσικό στοιχείο υπάρχει λίγο πολύ σε όλα της τα έργα. Η πρώτη της εμφάνιση στην Ελληνική πεζογραφία ‘έγινε με το μυθιστόρημα «Δύναμη ψυχής» (2007). Ακολούθησε «Το στοιχειωμένο αρχοντικό» (2008), κατόπιν «Ο θησαυρός του νερού» (2016) και «Η λίμνη με τις νεράιδες» (2019). «Το πνεύμα της δούκισσας» είναι επανέκδοση του δεύτερου βιβλίου της «Το στοιχειωμένο αρχοντικό».

Η άποψη μου

Ένα βιβλίο φαντασίας μυστηρίου που θα σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος του. Η γραφή της Μαρίας απλή και λιτή σου μεταφέρει το κλίμα ενός όμορφου αρχοντικού που κρύβει μυστικά. Η Μάχη η ηρωίδα καλείται να λύση το μυστήριο σε κάτι που δεν γνώριζε τόσα χρόνια που το επισκεπτόταν για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Ενώ στην αρχή δίνεται η ιστορία από την αρχή, τελικά δεν είναι τίποτα όπως φαίνεται.

Αυτό το βιβλίο με κράτησε σε αγωνία και το απόλαυσα μέχρι την τελευταία λέξη.



Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Μαρία Καλατζή

Εκδόσεις: Ακάκια

Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2021 2η έκδοση

Αριθμός σελίδων: 234

Θα το βρείτε στα ελληνικά και στα αγγλικά στην amazon:

Θα βρείτε την συγγραφέα εδώ:

36 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page