top of page

Άποψη της Άνδρεα Αρβανιτίδου για το παραμύθι «Μια παράξενη σχηματοπολιτεία» Φαίδρα Γιατρομανωλάκη


Ένα παραμύθι τόσο πρωτότυπο και ιδιαίτερο. Μια ιστορία για την διαφορετικότητα που υπάρχει στον κόσμο. Η Φαίδρα μας μεταφέρει με λέξεις και γεωμετρικά σχήματα το μήνυμα της ενότητας. Η συγγραφέας έχει μια μαγική πένα και η αγάπη της για τα παιδιά φαίνεται σε κάθε δραστηριότητα που αναλαμβάνει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης κι αμέσως μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Τον Μάρτιο του 2022 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με τίτλο «Περιβαλλοντική επικοινωνία και προαγωγή υγείας». Η αγάπη της για το παιδικό βιβλίο υπήρχε πάντα έντονη από τα πρώτα της παιδικά χρόνια. Είναι μητέρα δύο αγοριών και της αρέσει να εισβάλλει στην παιδική σκέψη και τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργική αφήγηση παραμυθιών.

Έχει γράψει άλλα δύο βιβλία «Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες» (εκδόσεις Φυλάτος) και «Μια παράξενη σχηματοπολιτεία» (εκδόσεις Κομνηνός).

Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγημάτων (Book festival Κοζάνης, 2022) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΛΒΗ


Η Ιωάννα Βάλβη γεννήθηκε το 1985 στη Γλυφάδα. Σπούδασε οικονομικά και αφού εργάστηκε στα κεντρικά τράπεζας για ένα διάστημα, στη συνέχεια έδωσε με επιτυχία εξετάσεις για Οικονομικός Αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού. Ωστόσο, την κέρδισε η οικογένειά της και έτσι τώρα έχει αφοσιωθεί, μαζί με τον σύζυγό της, στη διαπαιδαγώγηση των δυο παιδιών τους. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και τη γοητεύει να μεταφέρει στο χαρτί κάποιες από τις εικόνες που έχουν χαραχτεί στην καρδιά της.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Στη Σχηματοπολιτεία ζουν παράξενοι και γκρινιάρηδες ιδιοκτήτες. Όλα τα σπίτια είναι περίεργα και κανείς δεν μπαίνει εύκολα στο σπίτι του άλλου!

Ο κ.Τριγωνούλης, ο κ. Οβαλίστας, ο κ. Τραπέζιος, και πολλοί άλλοι ακόμα, δυσκολεύονται να κάνουν παρέα. Τι να φταίει άραγε; Θα καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημά τους;

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την πιο ξεχωριστή και μυστηριώδη πολιτεία! Εκεί όπου η θέληση και η συνεργασία μπορούν να κάνουν όλα τα αδύνατα… δυνατά!

Η άποψη μου

Ένα παραμύθι που αξίζει από κάθε άποψη και για το περιεχόμενο και για την τόσο ζωντανή εικονογράφηση από την Ιωάννα Βάλβη. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, εγώ το απόλαυσα και με έβαλε σε σκέψεις. Τα παραμύθια μας θυμίζουν τι έχουμε ξεχάσει τότε που εμείς είμασταν παιδιά.

Δείτε την άποψη στο παρακάτω βίντεο:



Δείτε το book trailer του παραμυθιού:






Στοιχεία βιβλίου

Εκδόσεις: Κομνηνός

Αριθμός σελίδων: 57

Ημερομηνία εκδόσεις: 2023

bottom of page