top of page

Βιβλίο πρόταση by Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο "Όνειρα από φιλντισι" της Νέλλης Κουρκούλης, εκδόσεις bookstragram store.




Το βιβλίο "Όνειρα από φιλντισι" είναι το δεύτερο μέρος από την τριλογία σκοτεινά όντα. Μια ιστορία που από το πρώτο βιβλίο είναι πολλά υποσχόμενη, με αγωνία, δράση, μάχες και έναν κόσμο που φτιάχτηκε πολύ προσεχτικά με λεπτομέρειες. Ο υπόκοσμος ενώ χάνεται στο τέλος του πρώτου βιβλίου, στο δεύτερο μέρος δεν θα είναι μόνο μια ανάμνηση.

 

Βιογραφικό ​​




Η Νέλλη Κουρκούλη γεννήθηκε το 1986 και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και την κόρη τους. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ενώ διηγήματά της έχουν διακριθεί στον διαγωνισμό διηγήματος του φεστιβάλ Fantasmagoria και στα βραβεία Larry Niven που διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές». Πέρα από τη συγγραφή, απολαμβάνει το διάβασμα και δηλώνει λάτρης της λογοτεχνίας του Φανταστικού. Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Σκοτεινά Όντα» επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstagram.

 

Οπισθόφυλλο




Σε νήδυμο και βαθύ λήθαργο πέφτουν οι ψυχές όσων το ταξίδι στον κόσμο των σκιών προσδοκούν. Ύπνος και θάνατος, οι δίδυμοι αδελφοί, σε δρόμους τεμνόμενους διαβαίνουν… Πόσοι μπορούν να υποστηρίξουν ότι βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη, αυτή που ζέχνει θάνατο, και κατάφεραν να επιστρέψουν στη ζωή; Πόσοι μπορούν να υποστηρίξουν ότι αντιμετώπισαν κατά μέτωπο τον θάνατο; Η Άννα, αφότου ξύπνησε μέσα σε ένα νεκροτομείο, μπορεί να πει ότι έκανε όλα τα παραπάνω, με επιτυχία… ή μήπως όχι; Μπορεί να άφησε πίσω της τον Υπόκοσμο, όμως όσα έζησε εκεί την καταδιώκουν ακόμη. Η επιλογή που έχει είναι μία, να ψάξει για τα Σκοτεινά Όντα –τους φίλους της– που δραπέτευσαν μαζί της από εκεί. Ένα πρόσωπο από το παρελθόν επιστρέφει για να τη βοηθήσει στην αποστολή της, αλλά και για να της αποκαλύψει την αληθινή ιστορία της οικογένειάς της, μια ιστορία που η Άννα αγνοούσε. Πολλούς κόσμους μακριά, η Δάφνη βρίσκεται εγκλωβισμένη στα Τάρταρα, τον κόσμο όπου καταλήγουν μετά θάνατον τα υπερφυσικά πλάσματα. Με τον κίνδυνο η ψυχή της να μείνει για πάντα εκεί, αναζητά τον τρόπο να επιτρέψει πίσω και να βρει την Άννα, έχοντας για βοήθεια τον Εμά, τον άγγελο του Θανάτου. Παλιοί και νέοι εχθροί, καθώς και απρόσμενοι σύμμαχοι, εμφανίζονται στον δρόμο των δύο γυναικών. Ένας δρόμος που είναι στρωμένος με όνειρα… Ή εφιάλτες. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Σκοτεινά Όντα έρχεται για να σας ταξιδέψει από τον κόσμο των Ονείρων σε έναν τόπο όπου βασιλεύει το Χάος. Τολμάτε να ονειρευτείτε;

 

Η γνώμη μου...

Από το "Σημάδι στην στάχτη" , περνάμε στο δεύτερο βιβλίο από την σειρά Σκοτεινά όντα στο "Όνειρα από φιλντισι". Στο πρώτο μέρος όλα έγιναν στάχτη στην ζωή της Άννας, ενώ στο δεύτερο μέρος περνάνε στον ρεαλισμό και στα όνειρα. Όνειρα που γίνονται ζωντανά, όνειρα που τα νιώθεις σαν να είναι αληθινά, όνειρα που μπλέκονται με την πραγματικότητα και η φράση τολμάς να ονειρευτείς παίρνει σάρκα και οστά. Το δεύτερο μέρος το περίμενα με αγωνία, φοβόμουν μην γίνει κοιλιά στο στορυ, αλλά από τις πρώτες σελίδες ήξερα ότι θα ζήσω κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι το όμορφο που κατάφερε η Νέλλη, στο δεύτερο βιβλίο ξεκινάει ρεαλιστικά σε έναν κόσμο μακριά πλέον από τον υπόκοσμο. Δεν γνωρίζεις καν την συνέχεια. Υπάρχει έντονα το στοιχείο της αναζήτησης και με έναν τρόπο η συγγραφέας μας μεταφέρει σε διάφορα μέρη και ζούμε ιστορίες του παρελθόντος να ενώνονται με το παρόν. Η προσθήκη ενός χαρακτήρα θα είναι το κλειδί όχι μόνο σε αυτό το μέρος αλλά πιστεύω και στο τελευταίο βιβλίο. Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα με κομμένη την ανάσα, ενώ στο πρώτο μου άρεσαν οι περιγραφές δεν πίστευα ότι έχω κάτι διαφορετικό να περιμένω σε αυτόν τον τομέα, αλλά η συγγραφέας σε κάθε κεφάλαιο μου είχε και μια έκπληξη. Τι να πω για την κοσμοπλασία που δημιούργησε το μυαλό και η πένα της Νέλλης, οι δε χαρακτήρες ρεαλιστικοί. Με πολλούς ταυτίζομαι, πολλούς λατρεύω και εννοείται ξεχωρίζω δύο αγαπημένους χαρακτήρες. Εσείς θα το διαβάσετε για να βρείτε αν είστε κοντά σε κάποιο από τα σκοτεινά όντα; Για μένα που με τις τριλογίες και την φαντασία ήμουν μακριά, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Έντονη δράση, μια πλοκή που αφήνει αμείωτο το ενδιαφέρον και στιγμές χιούμορ συνθέτουν για μένα αυτό το αριστούργημα. Καλοταξιδο να είναι και περιμένω το τρίτο χθες, ειλικρινά από την τελευταία σελίδα που τα όνειρα από φιλντισι αρχίζουν και ξεθωριάζουν εγώ περιμένω το επόμενο για να γευτώ το τέλος της τριλογίας.

 


Δείτε το book trailer:



Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Όνειρα από φιλντισι

Συγγραφέας: Νέλλη Κουρκούλη

Εκδόσεις: Bookstragram store

Ημερομηνία έκδοσης: 9/02/2024

Αριθμός σελίδων: 537

45 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page