top of page

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΆΝΔΡΕΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ "ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ




Ένα παραμύθι διαφορετικό, διασκεδαστικό με υπέροχο κείμενο και εικονογράφηση. Τι θα γινόταν αν τελικά τα αντικείμενα μιλούσαν και μας έλεγαν τα παράπονα χρόνων; Αυτό το μαγικό θα δούμε στο παραμύθι με ήρωα τον Γιώργο.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ




Η Σωτηροπούλου Χαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σεναριογραφίας, δημιουργικής γραφής και δημοσιογραφίας. Εργάζεται ως αρθρογράφος, και κείμενα της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει γράψει στίχους, διηγήματα, παραμύθια και ποιήματα, κάποια από τα οποία έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Κέφαλος». Το διήγημα της με τίτλο «Φεγγαροκλέφτρα», απέσπασε το Β’ Βραβείο στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας Κέφαλος. Έχει συμμετάσχει με κείμενα , ποιήματα και παραμύθια της στα συλλογικά βιβλία «Με ένα στυλό διαρκείας», «Ελάτε να μιλήσουμε για ποίηση» , «Ανθολόγιο – πεζά και ποιήματα με θέματα από τους μήνες και τις εποχές» και «Ξεθωριασμένες πεταλούδες» (εκδόσεις Αλάτι). Έχει γράψει ένα διήγημα φαντασίας στον συλλογικό τόμο «13 Alter Ego» (εκδόσεις iwrite). Τον Σεπτέμβριο του 2020, έγραψε το παιδικό ποίημα με τίτλο «Με τα χέρια καθαρά», το οποίο διανέμεται δωρεάν, με σκοπό την υγιεινή των χεριών, και έχει χρησιμοποιηθεί για διδακτικούς σκοπούς σε τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών ανά την Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο του 2022 έγραψε τους στίχους για «Το Τραγούδι του Δέντρου» . Είναι δημιουργός και αρθρογράφος του βιβλιοφιλικού site readoclock.gr και συγγραφέας των παιδικών παραμυθιών «Η περιπέτεια του Κοκό» (εκδόσεις Φυλάτος) και «Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες» (εκδόσεις Κομηνός). Και τα δυο της παιδικά βιβλία βρίσκονται στη λίστα εγκεκριμένων βιβλίων από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ




Τα δύο αδέλφια, ο Γιώργος και η Αλίκη, περνούν τις μέρες τους συνηθισμένα, μέχρι τη.στιγμή που όλα… ανατρέπονται. Μια βροχερή μέρα, ξεχνούν τα κλειδιά του σπιτιού τους και μένουν έξω από αυτό. Η ατυχία τους θα τους οδηγήσει σε μία μοναδική ανακάλυψη: Το κλειδί που βρίσκεται κάτω από το χαλί της εξώπορτας… τους μιλά και μάλιστα τους βοηθά να μπουν μέσα στο σπίτι. Με τη συζήτηση μαζί του τους αποκαλύπτεται ένας νέος κόσμος, στον οποίο όλα τα αντικείμενα έχουν φωνή αλλά και ψυχή! O Γιώργος αποφασίζει να μιλήσει μαζί τους, να τα ακούσει και να κάνει ό,τι μπορεί για να τα δει ευτυχισμένα. Θα μιλήσει με τη σχολική σάκα του, το βιβλίο της γλώσσας και το σοφό ρολόι του τοίχου τους. Ακόμη, θα ακούσει τι έχουν να πουν τα παιχνίδια, η μπάλα του, τα επιτραπέζια και τα παλιά του στρατιωτάκια. Να, λοιπόν που κάθε αντικείμενο, σαν αυτά που αγνοούμε στην καθημερινότητά μας, έχει να προσφέρει γνώση και μαθήματα ζωής στον Γιώργο αλλά και σε όλους τους μικρούς αναγνώστες.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ




Η Ιωάννα - Σταυρούλα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Αρδηττού, σ’ ένα σπίτι στην κορυφή του λόφου. Μετακόμισε στο Χαϊδάρι, οπότε άρχισε να συμμετέχει σε σκακιστικούς αγώνες. Έφυγε το 2008 για να σπουδάσει παιδαγωγικά στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Φλώρινας, απόφαση που πήρε χάρη στη γέννηση της κατά 17 χρόνια μικρότερης αδερφής της, Άννας-Ελισάβετ. Επενδύει τον ελεύθερο χρόνο της στη συγγραφή, την εικονογράφηση παραμυθιών και τη δημιουργία κόμικς. Από το 2014 εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Βριλησσίων, όπου είναι υπεύθυνη των σκακιστικών εργαστηρίων για την εκμάθηση των βασικών κανόνων του παιχνιδιού σε μικρές ηλικίες και τη διοργάνωση του ετήσιου ενδοσχολικού τουρνουά. Είναι παντρεμένη με τον μουσικό και παιδαγωγό Βασίλη Καψάσκη.


Η γνώμη μου..

Ένα παραμύθι που μου είχε κινήσει την περιέργεια εδώ και καιρό. Αν και ενήλικας μου αρέσει να διαβάζω ιστορίες για παιδιά γιατί πάντα έχουν να μας δώσουν ένα μήνυμα που ξεχάσαμε κάπου σε ένα συρτάρι του παιδικού μας δωματίου. Η συγγραφέας μέσα από αυτή την ιστορία μας μεταφέρει σε έναν κόσμο φανταστικό για να μας δείξει ότι όλα γύρω μας έχουν ψυχή και ότι πρέπει να δίνουμε προσοχή σε ότι μας περιβάλλει. Το κείμενο δένει αρμονικά με την καταπληκτική εικονογράφηση. Η συγγραφέας με έκανε να χαθώ σε κόσμους μαγικούς και να αναλογιστω τι υπάρχει γύρω μου . Πολύ όμορφη ιστορία που θα έπρεπε όλα τα παιδιά να διαβάσουν...



Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες

Συγγραφέας: Χαρά Σωτηροπούλου

Εκδόσεις: Κομνηνός

Ημερομηνία έκδοσης: 2022

Σελίδες: 41




Την συγγραφέα την βρίσκετε εδώ:

Instagram: readoclock.gr

Facebook page: (1) Facebook


Δείτε το book trailer:




bottom of page