top of page

Βιβλιοπρόταση της Άνδρεα Αρβανιτίδου “ Σαν κόκκινο γλυκό κρασί” της Δάφνης Κρυστάλλη – Μπερμπέρη


Ένα βιβλίο για την αγάπη. Γιατί τι είναι η αγάπη, τι γεύση έχει τελικά;

Είναι σαν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, κόκκινο βαθύ χρώμα, το χρώμα του πάθους και του έρωτα και η γεύση άλλοτε είναι γλυκιά και σου προκαλεί αισθήσεις γεμάτες έντονα σθ]συναισθήματα και αλλές φορές πικρή, ξηρή , που όμως ακόμα και έτσι δεν θέλεις να αποχωριστείς αυτή την γεύση. Γλυκόπικρή λοιπόν η αγάπη και αυτό το βιβλίο θα μας βουτήξει σε αμπέλια, στην δημιουργία του κρασιού και σε αγάπες τόσο διαφορετικές που έχουν τον δικό τους χρόνο ωρίμανσης.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Ο έρωτας, Λύντι μου, μοιάζει με κόκκινο γλυκό κρασί. Κρύβει μέσα του πάθος σαν το κόκκινο χρώμα του. Έχει συγκεκριμένη γεύση, συγκεκριμένη υφή. Όμως, εκεί που νομίζεις ότι βρήκες τη γεύση που σου αρέσει, έρχεται η επίγευση. […] Εγώ ερωτεύτηκα εσένα! Είσαι το κόκκινο κρασί μου και δεν με νοιάζει η επίγευση που θα έχεις. Δεν θα την καταλάβω, γιατί έχω ήδη μεθύσει από τις πρώτες γουλιές!» Ένα ατύχημα, μια καλά κρυμμένη αλήθεια, αμφιβολίες που επιβεβαιώνονται με τρόπο τραγικό και χαμένες αγάπες που βρίσκουν επιτέλους τον δρόμο τους. Κι η ιστορία συνεχίζεται στο μαγευτικό σκηνικό της Τοσκάνης, σε μισογκρεμισμένους μεσαιωνικούς πύργους και σε απέραντους αμπελώνες, όπου το παρελθόν παραμένει για πάντα ζωντανό. Άραγε, μπορούν δυο ψυχές να συνθέσουν έναν άνθρωπο; Μπορεί κάποιος να αγαπήσει απόλυτα και δυνατά δύο διαφορετικούς ανθρώπους που ο ένας μοιάζει να αποτελεί την προέκταση του άλλου; Ή όλα είναι παιχνίδια του μυαλού και της καρδιάς;

Δείτε την άποψη μου στο παρακάτω βίντεο:




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Δάφνη Μπερμπέρη-Κρυστάλλη γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών. Μεγάλωσε, όμως, στην Καβάλα, όπου διαμένει ως σήμερα με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Η μεγάλη αγάπη της για την Ιστορία οδήγησε τα βήματά της στην Κομοτηνή, όπου αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε για ένα διάστημα στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ως φιλόλογος. Ασχολείται, επίσης, με την επιμέλεια κειμένων. Πιστεύει ότι η λογοτεχνία είναι ταξίδι του νου και διευρύνει τους ορίζοντες των ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος που στον ελεύθερο χρόνο της χάνεται στη μαγεία ενός καλού βιβλίου. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το δεύτερο της συγγραφέως.

Στοιχεία του βιβλίου

Τίτλος: Σαν κόκκινο γλυκό κρασί

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2022

Αριθμός σελίδων: 682

bottom of page