top of page

Βιβλιό πρόταση της Άνδρεας Αρβανιτίδου για το παραμύθι «Ο βασιλιάς Αγκαλιάς» της Κυριακής Κουμανίδου


Ήρθε η ώρα για ένα παραμύθι με νόημα. Αλλώστε όλα τα παραμύθια δίνουν ένα δίδαγμα. Σε αυτό το βιβλίο θα μάθουμε την ζεστασιά της αγκαλιάς, κάτι τόσο απλό μα και πολύ σημαντικό.

Οπισθόφυλλο

Ένας βασιλιάς που αναζητά την ασφάλεια στο απόρθητο βασίλειό του. Μία νύχτα που σκεπάζει τις σκέψεις του… & Ένας μάγος που θα φέρει απαντήσεις στον μελαγχολικό βασιλιά μας. Ένα έμμετρο παραμύθι φαντασίας και αγάπης για όλες τις ηλικίες που διδάσκει πως σε όλα τα προβλήματα βρίσκεται πάντα η πιο τρυφερή λύση. Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια, και τις καρδιές μας για να την αγκαλιάσουμε.

Βιογραφικό

Η Κυριακή Κουμανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νοσηλευτική και εργάστηκε στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Από μικρή αποτύπωνε τις σκέψεις και τις αναζητήσεις της στο χαρτί. Έγραφε ότι την απασχολούσε σε μικρά κομμάτια και ποιήματα. Κεντρικό θέμα της είναι ο άνθρωπος και τα συναισθήματα του. Ποιήματα και κείμενα της έχουν εκδοθεί σε διάφορα ανθολόγια, Έχει τρία παιδιά και ονειρεύεται έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο για όλους.

Αγαπά τα βιβλία, τα παιδιά και τα ταξίδια. Εδώ και χρόνια ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό.

Τα «Μυστικά Αγγέλων» από τις εκδόσεις ‘Ελευσις και Υδράνη είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή και «Ο βασιλιάς Αγκαλιάς» το πρώτο της παραμύθι.

Εικονογράφος

Η Βιβή Μαρκάτου είναι παιδική εικονογράφος και σχεδιάστρια κινούμενων σχεδίων με έδρα την Αγγλία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Φωκίδα.

Σπούδασε θεατρολογία στο ΕΚΠΑ, Γραφιστική και είναι κάτοχος MSc. στο computer Animation. Από μικρή ηλικία της άρεσε να ζωγραφίζει ήρωες και να φτιάχνει τις δικές της πολύχρωμες ιστορίες. Είναι κάτοχος διεθνών και πανελλήνιων βραβείων. Για ένα ραδιοφωνικό της αφιέρωμα απέσπασε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ραδιοφωνικού παραγωγού υπό την Αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Έχει εικονογραφήσει πάνω από 50 τίτλους παιδικών βιβλίων και έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες κινούμενων σχεδίων. Είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ.

Η άποψη μου



Δείτε το Book trailer:



Στοιχεία βιβλίου

Εικονογράφος: Βιβή Μαρκάτου

Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2022

Σελίδες: 39

3 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page