top of page

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ


Έρωτες παιδικοί, ανεκπλήρωτοι, πλατωνικοί.

Ήμουν μικρό κορίτσι όταν είδα για πρώτη φορά τα μπλε σου μάτια. Σε μια στάση λεωφορείου σε ερωτεύτηκα με μια ματιά, κεραυνοβόλα. Μικρό κορίτσι ήμουν. Μαζί με την μαμά μου περίμενα το λεωφορείο, μια συνηθισμένη διαδρομή για το σπίτι της γιαγιάς. Και εκεί για πρώτη φορά συναντήθηκαν τα βλέμματα μας. Κοκκίνισα από την ντροπή μου, δεν μπορούσα να σε ξανά κοιτάξω. Ένιωθα όμως ένα περίεργο πετάρισμα στην καρδιά μου, κάτι διαφορετικό, κάτι που για πρώτη φορά βίωνα. Τι να είναι αυτό , αναρωτήθηκα. Δεν ήξερα, ήταν κάτι που με φόβιζε αλλά παράλληλα με γοήτευε. Το μόνο που ήθελα ήταν να σε κοιτάζω και να επιθυμώ ένα σου βλέμμα. Έφτασα στην στάση μου, εσύ συνεχίσεις, δεν ήθελα να κατέβω ήθελα να δω που μένεις, να κάτσω σε μια θέση και απλά να σε κοιτώ, όταν εσύ δεν θα έβλεπες μέσα στο πλήθος.

Δεν ήξερα ποιος είσαι, δεν ήξερα που μένεις, απλά δεν ήξερα τίποτα. Σε σκεφτόμουν έντονα από εκείνη την ημέρα. Κάτι είχε αλλάξει μέσα μου, μια αγωνία κυρίευσε όλο μου το κορμί. Πέρασαν μέρες πολλές και δεν μπόρεσα να ξανά δω αυτά τα μπλε μάτια.

Στεκόμουν στην βεράντα και σε περίμενα λες και είχαμε δώσει ραντεβού. Κάθε μέρα περνούσα ώρες κολλημένη στην βεράντα που έβλεπε στον δρόμο, ο ήχος από το ποτάμι μου κρατούσε παρέα. Έκλεινα τα μάτια μου και σε έβλεπα μπροστά μου και ανατρίχιαζε όλο μου το κορμί. Μικρή ήμουν τι ήξερα από έρωτες εγώ.

Ντροπαλή δεν μιλούσα σε κανέναν. Μέσα μου φυλάκισα τα συναισθήματα μου. Ζούσα στην φαντασία μου ιστορίες αγάπης και ονειρευόμουν να γίνουν αληθινές. Και έτσι ξαφνικά από αυτή την βεράντα που για μέρες είχε γίνει το αγαπημένο μου δωμάτιο, σε είδα να ξεπροβάλεις. Ανοιγόκλεισα τα μάτια μου, δεν γίνεται σίγουρα ονειρεύομαι. Πέρασες από δίπλα μου, με κοίταξες και χαμογέλασες πονηρά. Ελπίδα φύτεψες στην παιδική μου καρδιά. Όμορφος ήσουν πολύ, ξανθός άγγελος με μπλε μάτια. Αυτό το καλοκαίρι θα θυμάμαι πιο πολύ, τότε που η καρδιά μου αγάπησε για πρώτη φορά, τότε που μόνο ένα βλέμμα έφτανε να σε κάνει να δεις ευτυχία τι θα πει. Ένα απλό κοίταγμα έφτανε για να δεις πόσο ωραία είναι του έρωτα η ζωή.

Το όνομα σου πες μου μόνο και θα χαθώ. Άγγελος του έρωτα ψιθύρισε μια απαλή φωνή στο αυτί μου. Ο άγγελος μου, από τότε κάθε μέρα με ακολουθεί. Στα δίχτυα του μια φορά πιάστηκα και από τότε ο έρωτας με οδηγεί.

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page